Γιατί να προτιμήσεις τα ομαδικά προγράμματα;

Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ρεύμα προς τα ομαδικά προγράμματα. Τα γυμναστήρια προσφέρουν μεγάλη ποικιλία ομαδικών προγραμμάτων ενώ ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους οι άνθρωποι προτιμούν να γυμνάζονται με παρέα. Τι είναι όμως αυτό που ωθεί τους ανθρώπους στα ομαδικά προγράμματα; Ποιο είναι το μεγαλύτερο θέλγητρο;

Κίνητρο

Εκτός αν είστε στη σπάνια κατηγορία ανθρώπων που μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι στις 5 το πρωί για να πάει για τρέξιμο, οι πιθανότητες είναι ότι το να το πάρεις απόφαση και να μείνεις πιστός στο στόχο σου είναι δύσκολο για σένα. Δεν είσαι ο μόνος. Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αυτό είναι ένα από τα σπουδαία πλεονεκτήματα των ομαδικών προγραμμάτων. Πολλοί άνθρωποι που παρακολουθούν ένα πρόγραμμα, έρχονται εξαντλημένοι από τα σκαμπανεβάσματα της καθημερινής ζωής. Αλλά μόλις ενταχθούν στην ομάδα, αναζωογονούνται. Το μόνο που χρειάζεται, είναι ένας παθιασμένος προπονητής για να σας μεταδώσει τη φλόγα!

Όχι μόνο είστε πιο παρακινημένοι να ξεφύγετε από την καθιστική ζωή και να ασκηθείτε, αλλά υπάρχει το κίνητρο να βελτιώσετε το τρέχον επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Στον τομέα αυτό μπορεί να σας παροτρύνει όχι μόνο ο γυμναστής σας, αλλά και οι συναθλητές σας με καλύτερο επίπεδο φυσικής κατάστασης από εσάς. Ένας στόχος που βρίσκεται συνέχεια εκεί και σας προκαλεί να τον πετύχετε!

Ευθύνη

Όλοι θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια που οι γονείς μας ξυπνούσαν για να πάμε στο σχολείο. Ήταν η καθημερινή υπενθύμιση που χρειαζόμαστε. Μια ομάδα προπόνησης μπορεί να κάνει το ίδιο πράγμα για το γυμναστήριο. Στα ομαδικά προγράμματα οι συναθλητές σας μπορούν να είναι η μόνιμη υπενθύμιση της υποχρέωσής σας. Μέχρι τη στιγμή που θα σταματήσετε να βλέπετε την γυμναστική σαν υποχρέωση και θα την αντιμετωπίσετε σαν αυτό ακριβώς που είναι! Μία απολαυστική διαδικασία με εντυπωσιακά αποτελέσματα για σώμα και πνεύμα! Επιπλέον οι σχέσεις που θα δημιουργήσετε μέσα στο γκρουπ θα σας κάνουν να μη θέλετε να απογοητεύσετε τους νέους φίλους σας.

Ομαδικότητα

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα. Ναι, μερικοί είναι πιο μοναχικοί, αλλά η πλειοψηφία από εμάς αγαπάμε να είμαστε γύρω από άλλους ανθρώπους. Αγαπάμε το γέλιο, τα αστεία, τη διασκέδαση. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα μιας ομαδικής προπόνησης. Τίποτα δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά από την κούραση και την εξάντληση στον δρόμο για τον ίδιο στόχο. Είναι πραγματικά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συναντήσετε ανθρώπους σαν εσάς και να αναπτύξετε έναν κοινό δεσμό, ενώ παράλληλα θα συνεχίσετε να κατακτάτε τον έναν μετά τον άλλον τους στόχους σας.

Η συμμετοχή σε ένα ομαδικό πρόγραμμα μπορεί να σας δώσει κίνητρα και να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια αίσθηση της ομαδικής συντροφικότητας.

Σε έναν κόσμο όπου έχουμε γίνει τόσο εξαρτημένοι από το διαδίκτυο, η γυμναστική στα πλαίσια μια ομάδας προσφέρει μια ανθρώπινη αλληλεπίδραση που σιγά σιγά εξαφανίζεται. Μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα σήμερα χωρίς να μιλήσουμε ούτε σε ένα άτομο. Με την ομαδική γυμναστική, πρέπει να εμπλακείτε. Μπορείτε να προσπαθήσετε να ξεφύγετε στο πίσω μέρος του γκρουπ, αλλά ένας καλός γυμναστής θα σας εντάξει στην ομάδα. Γι’ αυτό ονομάζεται ομαδική δυναμική και γι’ αυτό η τεχνολογία δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την καλή ομαδική προπόνηση άσκηση. Βγείτε από το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας και συναντήσετε άλλους ανθρώπους με τους οποίους έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Που ξέρετε, μπορείτε να αποκτήσετε μερικούς πραγματικούς φίλους στα Icon Fitness!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.