ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΩΡΑ: ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΩΣ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ

Ο συνδυασμός γυμναστικής και σωστής διατροφής, έχει θετικές επιπτώσεις στην υγεία και το σώμα σου, όμως και τα δύο πρέπει να εναρμονίζονται απόλυτα με τον καθημερινό σου χρόνο. Ειδικά η διατροφή σου!

Η ώρα που καταναλώνεις το κάθε γεύμα έχει μεγάλη σημασία, αφού ο οργανισμός σου είναι «ρυθμισμένος» στην κάθε ώρα που τον συνηθίζεις. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να φτιάξεις ένα συγκεκριμένο ωράριο κατανάλωσης των γευμάτων σου και να το τηρείς αυστηρά. Βέβαια, αυτό το ωράριο πρέπει να τοποθετηθεί, αναλόγως, στα σωστά χρονικά πλαίσια της ημέρας.

Αυτό που πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου είναι φυσικά το να φας πρωινό. Και όχι όταν φτάσεις στη δουλειά, αλλά αμέσως μόλις ξυπνήσεις το πρωί.

Φρόντισε ταυτόχρονα να καταναλώνεις νερό, καθώς έτσι ενεργοποιείς το μεταβολισμό σου. Από εκεί και πέρα, προσπάθησε να μην ξεπερνάς τις 3 ώρες ανάμεσα στα γεύματα και στα σνακ σου. Το ημερήσιο διατροφολόγιο σου πρέπει να ολοκληρώνεται μέχρι τις 9 το βράδυ, οπότε και αρχίζει σταδιακά να επιβραδύνει ο μεταβολισμός του οργανισμού σου.