ICON FITNESS WISHES YOU SUMMER WELLNESS!

Τις πρώτες ημέρες των διακοπών, οι περισσότεροι από εμάς, θέλουμε να απέχουμε από κάθε είδους φυσική ή πνευματική δραστηριότητα, προκειμένου να χαλαρώσουμε και να ανατάξουμε τις δυνάμεις μας. Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που, μετά από 3-4 ημέρες, κάποια σημάδια σωματικής μονοτονίας ή διατροφικών υπερβολών κάνουν την εμφάνισή τους…
Γι’ αυτό, η Ομάδα των Icon Fitness, σας εύχεται υπέροχες διακοπές με τα καλύτερα summer fitness & nutrition tips για όμορφες, χαλαρωτικές καλοκαιρινές στιγμές, γεμάτες wellness… Δεν έχετε παρά να τα ακολουθήσετε!

Best Summer Fitness Tips:
•Το κολύμπι είναι ένα είδος άσκησης που έχει εκπληκτικά ευεργετικά αποτελέσματα, ενώ συνδυάζεται και πραγματοποιείται πολύ εύκολα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Εκτός από τα διάφορα είδη κολύμβησης που μπορείτε να υιοθετήσετε (ελεύθερο, ύπτιο, πεταλούδα, κλπ.), το να παραμείνετε απλά στα βαθιά, εκτελώντας κυκλικές κινήσεις των χεριών, αλλά και των ποδιών, αποτελεί έναν άριστο τρόπο εκγύμνασης. Δύο 20λεπτα την ημέρα είναι υπεραρκετά. Οι μετατοπίσεις και ασκήσεις μέσα στο νερό (πλάγια βήματα, προβολές, εκβολές) είναι ακόμα ένας τρόπος αποτελεσματικής άσκησης.

inside 1

•Το τρέξιμο είναι επίσης πολύ σημαντικό για να κρατήσουμε τη φόρμα μας, αλλά υπό προϋποθέσεις. Θα πρέπει να επιλέγουμε ώρες είτε πολύ πρωινές, είτε απογευματινές. Η διαλειμματική άσκηση ενδείκνυται για αυτές τις περιπτώσεις με την εναλλαγή τρεξίματος-βαδίσματος να αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή, ενώ δεν παραλείπουμε ποτέ τη συχνή αναπλήρωση υγρών.

•Μια κυκλική προπόνηση αποτελούμενη από ασκήσεις με απλό ή χωρίς καθόλου εξοπλισμό έχει επίσης ευεργετικά αποτελέσματα.

1ο παράδειγμα:
Επιλογή 4 ασκήσεων (Επιτόπου τρέξιμο 30 δευτερόλεπτα/ Καθίσματα 30 δευτερόλεπτα/ Σανίδα 30 δευτερόλεπτα/ Ροκανίσματα 30 δευτερόλεπτα), επαναλαμβανόμενη 3 φορές με 1 λεπτό διάλλειμα στο τέλος του Super set.

2ο παράδειγμα:
Επιλογή 4 ασκήσεων (Jumping Jacks 30 δευτερόλεπτα/ Προβολές 30 δευτερόλεπτα/ Ραχιαίοι 30 δευτερόλεπτα/ Κάμψεις 30 δευτερόλεπτα), επαναλαμβανόμενη 3 φορές με 1 λεπτό διάλλειμα στο τέλος του Super set.

inside 5 summer tips

•Η ορεινή πεζοπορία είναι επίσης μια καταπληκτική ιδέα για διατήρηση της καλής φυσικής μας κατάστασης. Τόσο η σύσταση του οξυγόνου, όσο και η διαφορετική κλίση του εδάφους στην επιλογή μιας χαρτογραφημένης διαδρομής, θα γυμνάσει τα πνευμόνια μας, αλλά και όλο το σώμα. Προσοχή στην κατάβαση, όπου θα χρειαστεί να γίνει σε ήρεμο ρυθμό για την αποφυγή τραυματισμών.

•Το καλοκαίρι, σίγουρα δεν είναι πλέον αφορμή για να διακόψουμε τη γυμναστική και να χάσουμε τα καλά αποτελέσματα που πετύχαμε από το ξεκίνημα της χρονιάς. Γι’ αυτό και φέτος τα Holmes Place φροντίζουν για την προπόνηση μας και στις διακοπές! Μάθε πώς ΕΔΩ

Best Summer Nutrition Tips:
•Πίνουμε πολύ νερό! Την περίοδο του καλοκαιριού ο οργανισμός μας, για να διατηρήσει σταθερή τη θερμοκρασία του, αποβάλλει νερό μέσω της εφίδρωσης, γεγονός που πρέπει να μας κάνει ιδιαίτερα προσεκτικούς με την αναπλήρωσή του. Είναι πολύ συχνές οι αφυδατώσεις και ειδικά σε άτομα που εκτίθενται για πολύ ώρα στον ήλιο. Όταν η αφυδάτωση ξεπεράσει το 1% του σωματικού μας βάρους, νιώθουμε δυσφορία, κούραση, δίψα. Όταν η αφυδάτωση ξεπεράσει το 5% του σωματικού βάρους έχουμε ζάλη, αναπνευστικά προβλήματα και μυϊκές κράμπες. Μεγάλη προσοχή λοιπόν… παντού και πάντα με το παγούρι μας!

inside 2 summer tips

•Τρώμε άφθονα φρούτα και λαχανικά! Πολύ συχνά νιώθουμε αδυναμία, κόπωση και άλλα παρόμοια συμπτώματα, που σχετίζονται με την έλλειψη βιταμινών και ηλεκτρολυτών. Πέρα από τις δροσιστικές τους ιδιότητες, οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α, C και Ε, που σύγχρονες έρευνες τις συσχετίζουν και με αντικαρκινικές ιδιότητες. Τα φρούτα και τα λαχανικά συμβάλλουν στην αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που χάνονται λόγω της αυξημένης εφίδρωσης και δίνουν ενέργεια μέσω των πολύτιμων συστατικών τους.

•Τρώμε πολλές φορές, αλλά από λίγο! Αποφύγετε τα βαριά γεύματα και προτιμήστε ελαφρύ τρόπο μαγειρέματος, περιορίζοντας τα τηγανητά, τις βαριές σάλτσες και τα κορεσμένα λίπη. Η μεγάλη ποσότητα τροφής αυξάνει, λόγω της θερμογένεσης, απότομα τη θερμοκρασία του σώματος. Αντίθετα, τα πολλά και λιτά γεύματα διατηρούν πιο σταθερή την θερμοκρασία του σώματος. Οι υδατάνθρακες είναι προτιμότερο να είναι σύνθετοι και να προέρχονται από δημητριακά ολικής άλεσης, ρύζι, ζυμαρικά, φρούτα και λαχανικά, οι πρωτεΐνες κυρίως από κοτόπουλο και ψάρι και το λίπος από το ελαιόλαδο του οποίου οι ιδιότητες είναι άκρως ευεργετικές.

inside 2 summer tips

•Ελαττώνουμε τα μπαχαρικά! Μπορεί να κάνουν πιο εύγευστη την τροφή, αυξάνουν όμως τη δίψα και συνεπώς και την πρόσληψη νερού. Αποβάλλονται με τη αποβολή του νερού, που σημαίνει πως επιβαρύνονται τα νεφρά και αυξάνεται η αναπνοή μας, κάτι που ειδικά το καλοκαίρι προκαλεί δυσφορία. Ελαφρά αλατισμένα γεύματα, αν και αυξάνουν τη δίψα προτιμούνται, γιατί μειώνουν την αυξημένη απώλεια νερού.

•Περιορίζουμε το αλκοόλ στο ελάχιστο! Το ποτό που θα επιλέξετε να πιείτε καλό θα είναι να μην περιέχει ζάχαρη και να μην αραιώνεται με αναψυκτικό. Άρα τι απομένει; Η μπύρα και το κρασί! Εννοείται όμως ότι οι ποσότητες κατανάλωσης των παραπάνω δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 330ml για τη μπύρα και τα 2 ποτήρια κρασιού. Μια καλή λύση είναι και το ανθρακούχο νερό με λίγο λεμόνι, αλλά και ένας ανάμεικτος χυμός φρεσκοστυμμένων φρούτων, χωρίς προσθήκη αλκοόλ.

inside 3s summer tips

•Προτιμάμε τα ισοτονικά ποτά όταν αθλούμαστε! Στους αθλούμενους, λόγω της αυξημένης απώλειας υγρών, συνιστάται η πρόσληψη ισοτονικών διαλυμάτων. Αυτά προσφέρουν ηλεκτρολύτες, κυρίως νάτριο και κάλιο, συνεισφέροντας έτσι στην ηλεκτρολυτική ισορροπία που διαταράσσεται εξαιτίας της αυξημένης εφίδρωσης. Η αναπλήρωση των υγρών με ισοτονικά διαλύματα κατά προτίμηση, φρούτα ή χυμούς, είναι η κύρια σύσταση για αθλητές οι οποίοι, εκτός των άλλων, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και στη ζώνη ώρας που έχουν επιλέξει να γυμναστούν, αποφεύγοντας τις μεσημεριανές ώρες.

Enjoy your summer journey!