ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ; 6 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ

Κάθε φορά που μπλέκεις σε μία «κακή» διατροφική συνήθεια, αναφέρεσαι στην αποτοξίνωση. Τι είναι όμως ακριβώς η αποτοξίνωση; Σημαίνει αποφυγή κυρίως ζωικών τροφών, αλκοόλ και επεξεργασμένων τροφίμων.

Η δίαιτα αποτοξίνωσης περιλαμβάνει κυρίως λαχανικάκαρπούς και φρούτα. Μια τέτοιου είδους διατροφή για μικρό χρονικό διάστημα (3-7 ημέρες) δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στην υγεία σου και καλό είναι να την κάνεις κάποιες φορές μέσα στο χρόνο, ειδικά σε περιόδους μετά από γιορτές ή διακοπές. Μάλιστα, μελέτες έδειξαν ότι ο περιορισμός των ζωικών τροφών, συμβάλλει στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής.

Εφόσον πραγματικά αποφασίσεις να ξεκινήσεις αποτοξίνωση, θα πρέπει ενδιάμεσα από τα διαλείμματα αποτοξίνωσης να ακολουθείς ιδανικά μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες σου. Παρακάτω θα βρεις του καλύτερους τρόπους αποτοξίνωσης:

1) Διώξε τις θερμίδες που πίνεις

Αν τσεκάρεις τι τρως καθημερινά σε ένα ημερολόγιο διατροφής, είναι πολύ πιθανό να καταναλώνεις άχρηστες θερμίδες και ζάχαρη μόνο από καφέδεςτσάγιαχυμούς ή αναψυκτικά. Η ζάχαρη στα ροφήματα και ιδιαίτερα στον καφέ, απορροφάται άμεσα από τον οργανισμό και γίνεται ευκολότερα λίπος. Μείωσέ την ή αν γίνεται βγάλε την από τα καθημερινά ροφήματά σου.

2) Συνδύασε σωστά

Οι σωστοί συνδυασμοί είναι βασικοί στη διατροφή, όχι μόνο για να αδυνατίσεις, αλλά και για τη διατήρηση της υγείας σου. Μάθε να κάνεις μεσογειακούς συνδυασμούς, που χορταίνουν και σε διατηρούν υγιή και αδύνατη, π.χ. όσπρια με ρύζικρέας με λαχανικά, αντί για πατάτες.

3) Επίλεξε σωστά πιάτα και ποτά στην έξοδο σου

Επίλεξε σαλάτες με όσο το δυνατόν περισσότερα χρώματα, π.χ. κόκκινο (πιπεριά), πράσινο (μαρούλι, ρόκα, σπανάκι), κίτρινο (καλαμπόκι), πορτοκαλί (καρότο) και άπαχη πρωτεΐνη, π.χ. κοτόπουλογαλοπούλατόνος κ.λπ.

4) Μείωσε την πείνα έξυπνα

Όταν το αίσθημα της πείνας είναι πολύ αυξημένο, σου προτείνουμε να εμπλουτίσεις με περισσότερες φυτικές ίνες την ημέρα σου, π.χ. αποξηραμένα φρούτα με λίγους ξηρούς καρπούς.

Holmes Place | γυναίκα κόβει λαχανικά στην κουζίνα

5) Επίλεξε σωστό λίπος, για να χάσεις λίπος

Ο οργανισμός χρειάζεται τα καλά λιπαρά της διατροφής για να διώξει αποθηκευμένο λίπος από τα σημεία που δεν μας αρέσουν στο σώμα. Κόψε όλα τα ανθυγιεινά λιπαρά και εμπλούτισε τη διατροφής σου με αβοκάντοσολομότόνοσαρδέλαλινέλαιοηλιόσπορουςλιναρόσπορους.

6) Επιστροφή στη φύση

Αφαίρεσε από τη διατροφή σου για 3-7 μέρες κόκκινο κρέαςγάλα και επεξεργασμένα τρόφιμα (μπάρες, μπισκότα, κτλ.) και ένταξε πιο πολλά φρούταλαχανικάξηρούς καρπούςόσπρια και ψάρι.