5 ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΙ FITNESS ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2021

Ο Ιανουάριος είναι μήνας στόχων. Θέτοντάς τους, ορίζουμε τις προσδοκίες που έχουμε από τον εαυτό μας, για τη νέα χρονιά. Το 2020 μας στέρησε πολλές fitness δραστηριότητες. Το 2021 μας χρωστά πολλή γυμναστική στα αγαπημένα μας Icon Fitness, κάτι για το οποίο είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν αργήσει να έρθει. Πριν ακόμα, μπούμε στο «στίβο μάχης», ορίζουμε ρεαλιστικούς και αποτελεσματικούς στόχους για την υγεία του σώματος και της ψυχής μας.

1.      Αντιμετώπισε τη γυμναστική ως διέξοδο και όχι ως υποχρέωση.

Αν ακόμα η αθλητική δραστηριότητα μεταφράζεται ως αγγαρεία για εσένα, τότε δεν έχεις βρει τον τύπο άσκησης που σου ταιριάζει. Άκου το σώμα σου, πειραματίσου και κατέληξε στο ιδανικό είδος γυμναστικής για εσένα. Αυτό που ταιριάζει απόλυτα σε σένα, θα δείξει γρηγορότερα αποτελέσματα στη σιλουέτα σου.

2.      Μην βάζεις πολύ ψηλά τον πήχη από την αρχή.

Ξεκίνα θέτοντας μικρούς fitness στόχους κάθε φορά. Φρόντισε να τους ξεπερνάς μέρα με τη μέρα και σε εύρος ενός μήνα θα φτάσεις στον υψηλότερο στόχο, εκτελώντας τις ασκήσεις με το σωστό τρόπο. Αν πιέσεις το σώμα σου, το πιο πιθανό είναι να τραυματιστείς ή να μην πραγματοποιήσεις τις επαναλήψεις σωστά.

Holmes Place | γυναίκα κάνει διατάσεις σε εξωτερικό χώρο

3.      Κράτα ημερολόγιο απόδοσης.

Σημείωνε τα κιλά, τους χρόνους στις καρδιοαγγειακές ασκήσεις και τον αριθμό των επαναλήψεων. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις τον πλήρη έλεγχο του fitness profile σου. Θα κάνεις διαφοροποιήσεις, βελτιστοποιήσεις και στο τέλος της ημέρας, το σώμα σου θα ανταποκρίνεται καλύτερα στο ασκησιολόγιο που εκτελείς.

4.      Δώσε βάση στις αναπνοές.

Η ιδανική και ρυθμική αναπνοή συμβάλλει στην καλύτερη τεχνική και επομένως στην καλύτερη απόδοση στην άσκηση. Προσφέρει καλύτερη οξυγόνωση των μυών, κάνοντάς τους να αποδίδουν καλύτερα και αυξάνοντας τη δύναμη. Δημιουργεί, μέσω της ενδοκοιλιακής πίεσης, μία ζώνη προστασίας για τη μέση και τη σπονδυλική στήλη, ειδικά για τις πιο βαριές ασκήσεις. Να θυμάσαι η εκπνοή εκτελείται κατά την προσπάθεια της άσκησης.

5.      Μην γίνεσαι εμμονικός-ή με τη ζυγαριά.

Το νούμερο που βλέπεις σε αυτή δεν χαρακτηρίζει την προσπάθεια σου. Μικρές διαφοροποιήσεις της τάξεως των 1 ή 2 κιλών δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Τη διαφορά στο σώμα σου θα την εντοπίσεις, φορώντας το αγαπημένο σου jean ή οποιοδήποτε ρούχο που μπορείς να έχεις ως μέτρο.

Σε συνεργασία με την

Μαρία Δεληγιαννάκη

Beauty Editor

@maria_deligiannaki@ipopgr@okmagazine.gr

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.