ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ PUSH-UPS ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Μπορεί οι μέθοδοι άσκησης να εξελίσσονται με ταχείς ρυθμούς και πλέον να υπάρχουν ποικίλες «υβριδικές» προπονήσεις που υπόσχονται εντυπωσιακά αποτελέσματα, ωστόσο τα push-ups συνεχίζουν να κατέχουν περίοπτη θέση στη λίστα με τις καλύτερες ασκήσεις που θα κάνεις με το βάρος του σώματός σου. Σίγουρα, προσθέτοντας οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά σου, θα έχεις θετική επίδραση στο σώμα σου. Οι Trainers των Holmes Place σου προτείνουν να βάλεις στο ημερήσιο πρόγραμμά σου μερικά push-ups και θα δεις τεράστια διαφορά στη δύναμη του κορμού σου.

Τα push-ups είναι η απόλυτη άσκηση για τον κορμό. Αυτή η απλή άσκηση είναι μια μοναδική επιλογή για να δουλέψεις τις μυϊκές ομάδες των ώμων, του στήθους, των τρικεφάλων και του κορμού. Και παρότι μπορεί να σου φαίνεται δύσκολη, είναι μία από τις βασικές ασκήσεις για το πάνω μέρος του σώματος και θα έπρεπε να αποτελούν τα “θεμέλια” για να μεταβείς σε άλλες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης του κορμού. Δώσε χρόνο στη συγκεκριμένη άσκηση, πριν συνεχίσεις με άλλες ασκήσεις, και το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί.

Για να καταφέρεις να δεις το επιθυμητό αποτέλεσμα άμεσα, πρέπει να εκτελείς την άσκηση σωστά:

Α. Ξεκίνα από σανίδα με τις παλάμες σου να είναι λίγο πιο ανοιχτές από το εύρος των ώμων και να πιέζουν το έδαφος, ενώ τα πόδια είναι τεντωμένα πίσω, στις μύτες. Διατήρησε ενεργοποιημένο τον κορμό, σα να κάνεις σανίδα.

Β. Λύγισε τους αγκώνες σου προς τα έξω, φτάνοντας σε μια γωνία 45 μοιρών, ώστε ολόκληρο το σώμα να χαμηλώσει προς το έδαφος, σταματώντας όταν το στήθος είναι ακριβώς κάτω από το ύψος των αγκώνων.

Γ. Κάνε εκπνοή και πίεσε τις παλάμες για να σηκώσεις ξανά το σώμα μακριά από το έδαφος και να επιστρέψεις στην αρχική θέση.

Πόσα push-ups πρέπει να κάνεις για να δεις αποτέλεσμα;

Αν είσαι αρχάριος, ξεκίνα από μια επικλινή επιφάνεια με 3 σετ των 5 επαναλήψεων σε αργό ρυθμό και εστιάζοντας στη στάση σου. Ο στόχος σου είναι να πετύχεις 3 σετ των 10 επαναλήψεων πριν συνεχίσεις για τον τελικό στόχο σου: ένα full push-up στο έδαφος. Ακόμα κι αν μπορείς να κάνεις μόνο 5, θα έχεις δυναμώσει σημαντικά τον κορμό σου απ’ όταν ξεκίνησες.