ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ!

Κάνε τη φετινή χρονιά, τη χρονιά που θα κατακτήσεις τους στόχους σου: ναι, ακόμη και τους πιο υψηλούς! Εδώ θα δεις πώς θα δημιουργήσεις νέες συνήθειες που θα διατηρήσεις για να βρεις τον πιο υγιή και χαρούμενο εαυτό σου.

Είμαστε όλοι ένοχοι για το ότι παίρνουμε αποφάσεις κάθε νέα χρονιά που δεν τις τηρούμε. Ξεκινάς τον Ιανουάριο με πολλή όρεξη για μια νέα αρχή και μετά από λίγο καιρό ή τα παρατάς ή έχεις ήδη ξεχάσει τι στόχους έχεις θέσει. Και όλα αυτά γιατί; Επειδή οι δύο πιο κοινές αποφάσεις για τη νέα χρονιά είναι πιο υγιεινή διατροφή και απώλεια βάρους.

 

Γιατί λοιπόν τότε το να δημιουργήσουμε μια πιο fit και ευτυχισμένη έκδοση του εαυτού μας είναι μέσα στις οκτώ από τις δέκα αποφάσεις που ανήκουν πια στο παρελθόν έως τον Φεβρουάριο; Είτε θέλεις να βελτιώσεις το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, είτε να χάσεις μερικά εκατοστά, αν ακολουθήσεις αυτές τις 4 συμβουλές, φέτος θα καταφέρεις τελικά να εκπληρώσεις τους στόχους σου:

 

  1. Κάνε τη φιλοσοφία «κινήσου περισσότερο», πράξη

Η ευεξία και η άσκηση πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει: το μυαλό είναι πιο σημαντικό από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σου όσον αφορά την τήρηση ενός προγράμματος προπόνησης. Μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι, ξεκίνα με την πρόθεση να κινηθείς περισσότερο σήμερα και υπενθύμισέ το στον εαυτό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατέβα από το λεωφορείο λίγο νωρίτερα και περπάτησε το υπόλοιπο της διαδρομής έως το σπίτι. Κάνε τη στάση στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας και σύντομα θα σου γίνει δεύτερη φύση, χωρίς καμία δικαιολογία. Μίλησε με έναν γυμναστή και ετοιμάστε μαζί ένα πρόγραμμα γυμναστικής σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Δοκίμασε ένα από τα ποικίλα ομαδικά μαθήματα και δες το σώμα σου να αλλάζει!

 

  1. Εστίασε σε μικρούς θριάμβους

Μην αυταπατάσαι ότι θα κατακτήσεις το μεγάλο στόχο για τη φυσική σου κατάσταση σε ένα βράδυ: για να φτάσεις εκεί, πρέπει να επικεντρώσεις στην ολοκλήρωση επιμέρους στόχων. Δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικοί: απλά κινήσου με τις σκάλες αντί για το ασανσέρ κάθε μέρα ή ανέβασε το εβδομαδιαίο τρέξιμο από το 1,5 χιλιόμετρο στα 3 και θα έχεις κάνει μια καλή αρχή. Με τόση προώθηση (και ψεύτικες δηλώσεις) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για θεαματικές αλλαγές σε χρόνο ρεκόρ, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι μπορείς να μεταμορφώσεις το σώμα σου με 2 ώρες προπόνησης την εβδομάδα: απλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να δεις τα αποτελέσματα.

 

 

  1. Πες λιγότερα «πρέπει» και περισσότερα «θα»

Προσέγγισε τις αποφάσεις σου με έναν διαφορετικό τρόπο για να έχεις λιγότερες πιθανότητες να υπαναχωρήσεις. Για αρχή, η λέξη «πρέπει» είναι γεμάτη με ενοχή και ντροπή. Πρέπει να φας σαλάτα το μεσημέρι, δεν πρέπει να πιεις ένα ποτήρι κρασί μετά τη δουλειά, πρέπει να πας στο γυμναστήριο. Εκτός του ότι δημιουργείς αρνητισμό γύρω από τις αποφάσεις σου για τη νέα χρονιά, δεν τις κάνεις περισσότερο δεσμευτικές. Ξεκίνα να λες θα πάω για κολύμβηση, δεν θα πιω κρασί και θα ακολουθήσω πιο υγιεινή διατροφή: έτσι θα μείνεις αφοσιωμένος και αποφασισμένος.

 

  1. Μην παραμελείς τον ύπνο

Είναι συχνά ένα παραμελημένο κομμάτι του παζλ, αλλά είναι σημαντικό όσον αφορά τη φυσική κατάσταση. Ο ύπνος σε προετοιμάζει για μια πιο δραστήρια και παραγωγική ημέρα, μηδενίζει το ρολόι του σώματος, έτσι ώστε να νιώθεις φυσικά ξεκούραστος και να μη νιώθεις τόσο έντονα την ανάγκη για έναν πλούσιο σε γάλα καφέ ή ένα γλυκό σνακ στο δρόμο για τη δουλειά.

 

Πρόσεξε τη διατροφή σου, κινήσου περισσότερο, νιώσε ευεξία. Μάθε πώς η συνδρομή σου στα ICON FITNESS μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου και διάβασε τα άρθρα στο newsletter μας αν θες να πάρεις μια γερή δόση έμπνευσης για τη φυσική σου κατάσταση τη φετινή χρονιά.