6 λόγοι για να γυμνάζεσαι με παρέα!

Σύγχρονες μελέτες αναδεικνύουν συνεχώς τα οφέλη του να γυμνάζεσαι με παρέα. Τα οφέλη είναι εξαιρετικά και θα αναλύσουμε τα σημαντικότερα παρακάτω.

  1. Διπλά αποτελέσματα

Γυρίζουμε κουρασμένοι από μία εξοντωτική μέρα στο γραφείο και η βόλτα από το γυμναστήριο δεν φαίνεται καθόλου θελκτική. Έχοντας έναν φίλο να εξαρτάται από εσάς για το αν θα πάτε στο γυμναστήριο μπορεί να είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά μεταξύ της επιτυχίας και αποτυχίας. Έχει αποδειχτεί ότι όσοι γυμνάζονται με παρέα δεν χάνουν προπονήσεις και βλέπουν αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα. Φιλική συμβουλή; Απενεργοποιήστε το κινητό σας λίγο πριν την προπόνηση, έτσι ώστε να μην έχετε τρόπο να ειδοποιήσετε τον φίλο σας για την αναβολή της προπόνησης λόγω… βαρεμάρας!

  1. Θα μπορείτε να μοιράζεστε την πρόοδό σας

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μοιράζεστε με τον gym-buddy σας την πρόοδό σας. Μερικά χιλιόμετρα παραπάνω στον διάδρομο, τα βάρη που καταφέρατε να σηκώσετε επιτέλους, το τελευταίο σετ κοιλιακών που σας δυσκόλευε τόσο καιρό. Όλες αυτές τις μικρές στιγμές που πετυχαίνετε τους στόχους και θέτετε καινούργιους. Η επιβράβευση και η παρότρυνση ενός φίλου θα σας δώσουν δύναμη να συνεχίσετε.

  1. Θα προσπαθείτε περισσότερο

Διαλέξτε με προσοχή το άτομο που θα σας συνοδεύει στο γυμναστήριο. Δεν αρκεί να είναι μόνο καλός φίλος και να τον εμπιστεύεστε. Ιδανικά θα πρέπει να βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο φυσικής κατάστασης αλλά και να έχει το ίδιο, αν όχι περισσότερο, πάθος. Μόλις αποφασίσετε για αυτόν, θα δείτε ότι οι ασκήσεις θα γίνονται με μεγαλύτερη προσοχή και ένταση. Ο φιλικός ανταγωνισμός μεταξύ σας θα σας ωθήσει να προσπαθήσετε περισσότερο και τα αποτελέσματα θα πολλαπλασιαστούν.

  1. Ανακαλύπτετε νέες δραστηριότητες

Η προπόνηση σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα ξεκλειδώσει νέες ομάδες μυών και θα σας δώσει αντοχή και δύναμη. Το επόμενο βήμα βρίσκεται στα ομαδικά προγράμματα που θα σας δώσουν μια καινούργια πρόκληση. Είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε το δρόμο σας σε κάποιο πρόγραμμα με τη βοήθεια ενός φίλου καθώς το άγχος της επίδοσης και του άγνωστου εξαφανίζεται όταν το αντιμετωπίζετε μαζί.

  1. Θα κάνετε ασκήσεις μαζί

Είτε αυτό αφορά ασκήσεις με λάστιχα, medicine ball ή ελεύθερα βάρη, ο gym-buddy σας είναι εκεί για να σας βοηθήσει. Όταν γυμνάζεστε μόνος, δεν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητές σας. Ο φίλος σας θα είναι εκεί να σας βοηθήσει να σηκώσετε τα βάρη στην τελευταία επανάληψη και να γίνει το ζευγάρι σας στις πάσες με medicine ball. Προσοχή! Το να στηρίζεσαι σε κάποιον απαιτεί απόλυτη εμπιστοσύνη!

  1. Θα συντονίζετε τα προγράμματά σας

Οι ρυθμοί της ζωής σήμερα είναι πολύ γρήγοροι και μπορούν να γίνουν εξοντωτικοί. Στην αρχή ίσως δυσκολευτείτε να συντονιστείτε αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα θα καταλάβετε σας παρουσιάζεται η ευκαιρία να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον. Εναλλάξ μπορείτε να ετοιμάζετε το σνακ για μετά την προπόνηση ή να αναλαμβάνετε την μεταφορά στο γυμναστήριο.

Γυμναστείτε με ένα φίλο λοιπόν στα Icon Fitness! Τα οφέλη αμέτρητα, η διασκέδαση ακόμα μεγαλύτερη!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.