6 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΙΣ ΛΙΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΥΙΚΟ ΙΣΤΟ

Απ’ όλες τις θερμίδες που καίγονται στο σώμα, το 90% καίγεται από τους μυς. Οπότε χάνοντας μυς, καις λιγότερες θερμίδες και αδυνατίζεις πιο δύσκολα. Με τη σωστή διατροφή χρειάζεται να χάσεις κυρίως λίπος. Οι διατροφολόγοι των Holmes Place σου προτείνουν 6 τρόπους για να κάψεις το λίπος που θες!

– Μείωσε τις τροφές που περιέχουν τοξίνες.Μέσα στα λιποκύτταρα αποθηκεύονται τοξίνες από τις τροφές, καθώς και από τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Εάν οι συγκεντρώσεις τους είναι πολύ αυξημένες, ο οργανισμός περιορίζει την καύση του λίπους για να προστατεύσει τα ζωτικά όργανα και δημιουργεί το επικίνδυνο σπλαχνικό λίπος γύρω από την κοιλιά. Για να αποφύγεις αυτό το ενδεχόμενο, περιόρισε την κατανάλωση καφέδωναλκοόλ, ζάχαρης, έτοιμων φαγητών, βιομηχανοποιημένων snacks και τηγανητών φαγητών.

– Αντιμετώπισε τις χρόνιες φλεγμονές.Προκαλούν αύξηση των ορμονών, οι οποίες ευνοούν την απώλεια μυϊκού ιστού και συγχρόνως τη συσσώρευση λίπους γύρω από την κοιλιά. Αύξησε την κατανάλωση τροφών με αντιφλεγμονώδη δράση, όπως τα Ω-3 λιπαρά οξέα.

– Διατήρησε το σάκχαρο σταθερό.Κατανάλωνε πολλά μικρά γεύματα και τροφές που δεν εκσφενδονίζουν το σάκχαρο στα ύψη. Απόφυγε το λευκό ψωμί, τη ζάχαρη, τους χυμούς, την πατάτα και τα μακαρόνια. Προτίμησε πρωτεΐνηλαχανικάφρούτα και μαύρο ψωμί.

– Ενεργοποίησε το λιπώδη ιστό.Υπάρχουν μικρά μυστικά που δραστηριοποιούν το λιπώδη ιστό, βοηθούν τον οργανισμό να μην αποθηκεύει θερμίδες με τη μορφή λίπους, ενώ «ξεκλειδώνουν» και «ξυπνούν» τον πιο «τεμπέλικο» μεταβολισμό. Επίλεξε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ωφέλιμα λιπαρά, όπως ψάρια, θαλασσινά και όσπρια: μπορούν να αυξήσουν το βασικό μεταβολισμό μέχρι και 30% για τις επόμενες 3-4 ώρες και προκαλούν κορεσμό.

Holmes Place | γυναίκα πίνει νερό

– Πίνε πολύ νερό.

Η μειωμένη λήψη του δυσχεραίνει την αποβολή τοξινών, τη ρύθμιση του σακχάρου και την καύση των λιπαρών οξέων. Όταν αφυδατώνεται ο οργανισμός, «χαμηλώνει» τους ρυθμούς εργασίας του, κατακρατεί υγρά και αποθηκεύει λίπος.

– Γυμνάσου.

Με την άσκηση διατηρείται η μυϊκή μάζα, η οποία καταναλώνει θερμίδες ακόμη και μετά το τέλος της άσκησης. Ο μυς είναι το πιο δραστήριο μεταβολικά όργανο του σώματος. Ο μεταβολισμός αυξάνεται 1,5-7 φορές, ανάλογα με την ένταση της άσκησης. Κάνε αερόβια άσκηση για 30 λεπτά, τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα (περπάτημα, κολύμβηση, ποδηλασία),σε συνδυασμό με ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.