ΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙΣ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΣΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΟΥΡΑΣΗ

Μήπως έχεις κουραστεί να νιώθεις… κούραση; Εάν ρωτάς συνεχώς τον εαυτό σου ”Γιατί είμαι τόσο εξαντλημένος/η;” ίσως πρέπει να ρίξεις μια ματιά στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Παρόλο που η χαμηλή ενέργεια μπορεί να είναι ένα σημάδι κακής λειτουργίας του ανοσοποιητικού σου, μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα ορισμένων καθημερινών ‘κακών’ συνηθειών. Ποιες είναι αυτές και πώς θα τις βγάλεις από την καθημερινότητά σου;

 

1.    Καταναλώνεις πολλή καφεΐνη

Ενώ μπορεί να βασίζεσαι στην καφεΐνη για να σου δώσει την απαιτούμενη ενέργεια, ο καφές μπορεί επίσης να είναι ο ‘ένοχος’ για την κούραση που νιώθεις. Λίγη καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σου, αλλά εάν το παρακάνεις, μπορεί να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Για αυτό, εξέτασε μήπως θα πρέπει να μειώσεις την ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης και τα ενεργειακά ποτά.

Holmes Place | γυναίκα τρώει γλυκά μπροστά στην οθόνη

2.    Μένεις πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο κοιτάζοντας μια οθόνη. Αυτό όμως, μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση στα μάτιαπονοκεφάλους και γενικότερη κόπωση. Ακόμη, το μπλε φως μπορεί να έχει ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στην ποιότητα του ύπνου σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι έπειτα από μισή ώρα που κοιτάς την οθόνη σου συνεχόμενα, να κάνεις ένα διάλειμμα και να κοιτάξεις αλλού. Ιδανικά, έξω από το παράθυρό σου. Αυτό θα δώσει στα μάτια σου την ευκαιρία να χαλαρώσουν.

3.    Δεν πίνεις αρκετό νερό

Όσο και να μην το πιστεύεις, η αφυδάτωση μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από τη μειωμένη σου ενέργεια. Εάν θέλεις να διατηρείς την ενέργεια και τη συγκέντρωση σου, θα πρέπει να μην ξεχνάς να πίνεις νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

4.      Καταναλώνεις πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα

Οι περισσότερες επεξεργασμένες τροφές περιέχουν υδατάνθρακες, οι οποίοι επηρεάζουν αρκετά το σάκχαρο στο αίμα σου και μπορούν να οδηγήσουν στο αίσθημα της κόπωσης. Επίσης, πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Αυτό σε κάνει να διψάς συνέχεια και να νιώθεις αφυδατωμένο τον οργανισμό σου. Και όπως ήδη αναφέραμε, η αφυδάτωση μπορεί να είναι μία από τις αιτίες που αισθάνεσαι κούραση.

 

Τέλος, μην ξεχνάς πως το σώμα σου χρειάζεται όλες τις απαραίτητες βιταμίνεςμέταλλα και θρεπτικά συστατικά για να «δουλέψει» σωστά.