BANANA BREAD ΜΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΗΛΙΑΝΘΟΥ

Δοκιμάστε μια πολύ εύκολη συνταγή για banana bread, ιδανικό για σνακ μετά την άσκηση.

Υλικά:

·       3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο

·       110g νερό

·       115g έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

·       4 ώριμες μεσαίες μπανάνες

·       150 γραμμάρια κοκκοποιημένης ζάχαρης

·       1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ

·       2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

·       100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

·       105 γρ. ψιλοαλεσμένο αλεύρι από καστανό ρύζι

·       ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

·       ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

·       ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

·       25γρ σπόροι ηλίανθου, συν περισσότεροι για επικάλυψη 

Προετοιμασία:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C / 350F. Λιπάνετε το κάτω μέρος και τις πλευρές μιας φόρμας για ψωμί ή κέικ και αφήστε στην άκρη.

2. Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τον λιναρόσπορο με το νερό. Αφήστε για 10 – 15 λεπτά για να χοντρύνει το λινάρι.

3. Προσθέστε 3 μπανάνες και πολτοποιήστε τις.

4. Προσθέστε τη ζάχαρη, το λάδι, το τζίντζερ και τη βανίλια – ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν.

5. Χτυπήστε μαζί το αλεύρι αμυγδάλου, το αλεύρι ρυζιού, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και τη σκόνη. Ρίξτε στο μείγμα μπανάνας και ανακατέψτε έως ότου ομογενοποιηθεί. Προσθέστε τους ηλιόσπορους στο μείγμα.

5. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα Κόψτε την υπόλοιπη μπανάνα στο μισό κατά μήκος και τοποθετήστε απαλά στην κορυφή. Πασπαλίστε μερικούς ηλιόσπορους πάνω από το κέικ και ψήστε για 55 – 60 λεπτά.