QUIZ: ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ;

Με αυτό το quiz μπορείς να ανακαλύψεις ποιος τύπος άσκησης ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητα και την ιδιοσυγκρασία σου!

Αν η γυμναστική που κάνεις δεν σου τραβάει πλέον το ενδιαφέρον ή το βρίσκεις δύσκολο πλέον να παρακινηθείς, σκέψου ότι μπορεί να μην ταιριάζει το πρόγραμμα άσκησής σου στην προσωπικότητά σου. Το κόλπο είναι να βρεις ποια δραστηριότητα σου ταιριάζει, έτσι ώστε να έχεις τη διάθεση να την ακολουθείς. Όπως είπε και ο Mark Stables, personal trainer και ιδιοκτήτης του Benchmark Group (Καναδική εταιρία wellness coaching): «Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει κάποιος να ταιριάξει την άσκησή του με την προσωπικότητά του, γιατί αν κάνει πράγματα που δεν του αρέσουν δεν θα καταφέρει ποτέ να σημειώσει μεγάλη αλλαγή.»

Κάνε το quiz για να δεις ποιο είδος άσκησης ταιριάζει στο lifestyle σου.

Για αρχή, σε κάθε ερώτηση επέλεξε την απάντηση που αντιστοιχεί περισσότερο στην προσωπικότητά σου. Σημείωσε το γράμμα που έχεις επιλέξει τις περισσότερες φορές και στη συνέχεια πήγαινε στα αποτελέσματα για να δεις την άσκηση που σου ταιριάζει (υπάρχει περίπτωση να ταιριάζεις και σε περισσότερες από μία κατηγορίες).

1.Τι είναι πιο πιθανό να κάνεις ένα Σάββατο βράδυ;

Α) Μαζεύω φίλους στο σπίτι ή πάμε σε κάποιο καινούριο bar
Β) Χαλαρώνω με μερικά περιοδικά ή ένα χαλαρό μπάνιο
Γ) Οργανώνω βραδιά με επιτραπέζια
Δ) Πάω για τρέξιμο και προσπαθώ να σπάσω το ρεκόρ μου

2.Ποιος είναι ο κύριος στόχος σου όταν γυμνάζεσαι;

Α)Το βλέπω σαν μία νέα δραστηριότητα. Σκέφτομαι πάντα τα οφέλη της άσκησης για την υγεία μου
Β) Να χαλαρώνω από το άγχος της ημέρας
Γ) Να χάνω κιλά
Δ) Να φτάνω τη φυσική μου κατάσταση στο καλύτερο δυνατό σημείο

quiz intext

3. Στη δουλειά ή στους φίλους σου, τι φήμη έχεις;

Α) Κοινωνικός/ή και ενεργητικός/ή, έχω πάντα όρεξη ακόμα και αν έχω μπλέξει με ένα βαρετό project στη δουλειά
Β) Αυτός που οργανώνει τα πάντα μόνος του
Γ) Αυτός που συνεργάζεται και βοηθάει τους άλλους
Δ) Ανεξάρτητος/η. Αυτός που πάντα προσπαθεί και δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να πετύχει

4.Πώς θα περιέγραφες τη φιλοσοφία σου για τη φυσική κατάσταση;

Α) Ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα όταν κάνω κάτι που μου αρέσει. Είναι βαρετό να κάνω συνέχεια το ίδιο πράγμα
Β) Η πραγματική υγεία σημαίνει συνολική υγεία, του νου και του σώματος
Γ) Δεν έχει σημασία αν θα χάσω ή θα κερδίσω, σημασία έχει να παίξω το παιχνίδι
Δ) Αν δεν ιδρώσω και λίγο, δεν θα καταφέρω τίποτα

intext quiz

5.Τι σε παρακινεί περισσότερο όταν γυμνάζεσαι;

Α) Η χαρά από τις ενδορφίνες που νιώθω μετά την άσκηση
Β) Η εσωτερική γαλήνη και δύναμη που νιώθω μετά την άσκηση
Γ) Οι φίλοι μου. Είναι πάντα ωραίος λίγος φιλικός ανταγωνισμός
Δ) Η εσωτερική κριτική που ασκώ στον εαυτό μου. Με κάνει να πετυχαίνω τους στόχους μου

6.Αν η μέρα σου δεν ήταν καλή, τι κάνεις για να φτιάξεις το κέφι σου;

Α) Τρώω το αγαπημένο μου γλυκό ή κάνω shopping therapy
Β) Και τι έγινε που είχα μία άσχημη μέρα; Τόσα καλά συμβαίνουν στη ζωή μου
Γ) Ακούω εμψυχωτικά λόγια από κάποιον φίλο
Δ) Ξέρω ότι μπορώ να ξεπεράσω όλα τα εμπόδια αν απλά προσπαθήσω λίγο παραπάνω

quiz shopping

Περισσότερα Α:

Είσαι κοινωνικός/ή και καθόλου ανταγωνιστικός/ή και παρακινείσαι κυρίως από τη διασκέδαση που προσφέρουν κάποιες δραστηριότητες. Το τι προσφέρει η δραστηριότητα αυτή στην υγεία σου, είναι δευτερεύων παράγοντας. Η έλλειψη δέσμευσης στη δραστηριότητα που κάνεις είναι ο κυριότερος λόγος που είσαι λίγο αποστασιοποιημένος/η από τη φυσική σου κατάσταση, καθώς θεωρείς δύσκολο να συνεχίσεις μία δραστηριότητα όταν αυτή αρχίζει και γίνεται συνήθεια.

Δοκίμασε αυτό:

“Exergames” όπως για παράδειγμα Wii Sports: Αυτά τα παιχνίδια τα οποία συνδυάζουν video games με άσκηση είναι διασκεδαστικά και πολύ εύκολα στην κατανόηση. Μερικά, όπως το boxing, μπορούν να σε κάνουν να κινείσαι αρκετά, έτσι ώστε να αυξήσεις τους παλμούς της καρδιάς σου.
Χορό, από hip hop μέχρι salsa: Εκτός του ότι καις θερμίδες, αυτές οι δραστηριότητες σού επιτρέπουν να είσαι δημιουργικός/ή και να γυμνάζεις μύες, όπως οι κοιλιακοί και οι γλουτοί.

quiz intext3

Περισσότερα Β:

Είσαι ανεξάρτητος/η, καθόλου ανταγωνιστικός/ή και πιστεύεις ότι η φυσική κατάσταση είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τη σωματική, αλλά και για την πνευματική σου υγεία. Είσαι ισορροπημένος/η και θεωρείς το σώμα σου ναό. Προτιμάς να ασκείσαι σε ένα περιβάλλον όπου μπορείς να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και δεν σε πειράζει αν έχεις άλλους γύρω σου ή όχι.

Δοκίμασε αυτό:

• Yoga: Η πειθαρχία είναι το παν για να ισορροπήσεις το σώμα, το νου και την ψυχή σου. Η Yoga βοηθά στο τέντωμα των μυών, βελτιώνει τη στάση του σώματος και μειώνει το stress με τη βοήθεια των ειδικών τεχνικών αναπνοής.
• Pilates: Οι ελεγχόμενες κινήσεις σε βοηθούν να αποκτήσεις δύναμη και σταθερότητα.

quiz intext 6

Περισσότερα Γ:

Είσαι κοινωνικός/ή αλλά και ανταγωνιστικός/ή, όχι όμως σε ακραίο βαθμό. Αντ’ αυτού, εκτιμάς τη συντροφικότητα και προτιμάς να γυμνάζεσαι μέσα σε μία ομάδα, με ένα φίλο ή με έναν Personal Tainer. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν τη συντροφιά άλλων έτσι ώστε να τους παρακινούν, καθώς έχουν δυσκολία να πετύχουν τους στόχους τους χωρίς παρακίνηση.

Δοκίμασε αυτό:

• Frisbee: Πολύ έντονη, ομαδική άσκηση, ταιριάζει στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι». Το σπριντ δυναμώνει τα πόδια, ενώ καθώς ρίχνεις το Frisbee ασκείς και το πάνω μέρος του σώματός σου.
• Boot camp: Αυτό το είδος ομαδικής άσκησης cardio, γυμνάζει όλο το σώμα και είναι κατάλληλο για μυϊκή ενδυνάμωση.

running quiz

Περισσότερα Δ:

Είσαι ανεξάρτητος/η και πολύ αυστηρός/ή με τον εαυτό σου. Δεν έχεις πρόβλημα να ακολουθήσεις ένα πολύ εντατικό και σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής. Είτε γυμνάζεσαι μόνο τα Σαββατοκύριακα, είτε αθλείσαι συστηματικά και με πρόγραμμα, είσαι πιθανότατα πολύ οργανωτικός/ή και τελειομανής με μεγάλες αντοχές και πνευματική πειθαρχία.

Δοκίμασε αυτό:

• Ορειβασία: Οι γρήγορες κινήσεις απαιτούν δύναμη, αντοχή και ευκινησία, ασκείς όλο το σώμα, από τα χέρια μέχρι τα πόδια.
• Προπόνηση για μαραθώνιο: Μία από τις πιο έντονες cardio ασκήσεις που μπορείς να δοκιμάσεις. Το τρέξιμο σε μεγάλες αποστάσεις γυμνάζει το κάτω μέρος του σώματος και κυρίως του μηρούς και τις γάμπες.

intext quiz