30 ΛΕΠΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΡΚΟΥΝ… ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ!

Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι μόλις 30 λεπτά άσκησης μπορούν να κάνουν κάθε γυναίκα να νιώσει πιο δυνατή και πιο λεπτή.
Οι θετικές επιδράσεις των προπονήσεων που έχουν σύντομη διάρκεια δεν είναι μόνο έντονες, αλλά διαρκούν και για πολύ περισσότερη ώρα, ενισχύοντας την υγιή εικόνα των γυναικών για το ίδιο τους το σώμα.

Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες έχουν την τάση να «βλέπουν» και να εστιάζουν μόνο στα αρνητικά σημεία του σώματός τους, κάτι που ανησυχεί ιδιαιτέρως τους ειδικούς, εφόσον η κακή άποψη ενός ατόμου για το σώμα του μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την ψυχολογική αλλά και σωματική του υγεία, οδηγώντας σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη, ακόμα και διατροφικές διαταραχές, όπως η νευρική ανορεξία.

Η έρευνα αυτή, λοιπόν, υποδεικνύει πώς η κατάλληλη γυμναστική μπορεί να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία μας: συγκρίνοντας τις γυναίκες που γυμνάζονται στον ελεύθερό τους χρόνο, με εκείνες που κάνουν καθιστική ζωή, παρατηρήθηκε πως οι πρώτες παρουσίαζαν βελτίωση, σωματικά και ψυχολογικά, σε συντομότερο χρονικό διάστημα, ακόμα και στις περιπτώσεις που οι δεύτερες ακολουθούσαν κάποια δίαιτα ή διατροφή. Οι θετικές επιδράσεις των 30λεπτων προπονήσεων κρατούσαν έως και για 20 λεπτά αργότερα. Η μελέτη απέδειξε πως αυτό δεν οφειλόταν τόσο στην αλλαγή της διάθεσής τους (κάτι που συμβαίνει έτσι κι αλλιώς όταν γυμναζόμαστε), αλλά, κυρίως, στα συναισθήματα που είχαν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά και αφότου την είχαν ολοκληρώσει: ένιωθαν πιο λεπτές και πιο δυνατές σωματικά.

inside 2 30 minute

Πάντα θα υπάρχουν μέρες που δεν θα νιώθουμε καλά με το σώμα μας. Αυτό που αποκομίζουμε, όμως, από τη συγκεκριμένη έρευνα, είναι πως υπάρχει ένας πολύ απλός και εύκολος τρόπος για να αισθανθούμε καλύτερα, άμεσα: να γυμναστούμε, και η ψυχολογία μας θα αλλάξει πολύ γρήγορα!

Οι ειδικοί, μάλιστα, βλέπουν τα νέα αυτά δεδομένα ως μια ευκαιρία για να επινοήσουν καινούργια, πιο σύντομα σετ ασκήσεων που θα ενισχύουν την εικόνα που έχουμε για το σώμα μας και τη φυσική μας κατάσταση, γενικότερα.

Θεωρούν, ακόμη, πως το αίσθημα της δύναμης και της ευεξίας που αποκτούμε μετά τη γυμναστική μπορεί να προκαλέσει μια πολύ βαθιά, εσωτερική αλλαγή, ενεργοποιώντας τις θετικές σκέψεις και τα θετικά συναισθήματα για το σώμα μας, και δίνοντάς μας ένα πολύ πιο ουσιαστικό κίνητρο για μάθουμε να φροντίζουμε πιο σωστά τον εαυτό μας.