Τα σνακ της παραλίας που πρέπει να αποφύγεις!

Ετοιμάζεις την τσάντα θαλάσσης και έρχεται η ώρα της επιλογής των σνακ. Πολλά σνακ ενώ φαίνονται τέλεια για την παραλία δεν είναι τόσο υγιεινά όσο φαίνονται! Ειδικότερα τα συσκευασμένα προϊόντα έχουν πολλές θερμίδες και υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι με αποτέλεσμα να μην σε χορταίνουν για πολύ και να οδηγούν σε υπερκατανάλωση τροφής.

Δες παρακάτω τα πέντε σνακ που σίγουρα θέλεις να ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ για να μείνει σταθερή η ζυγαριά και μετά τις διακοπές!

Κουλούρια

Τα κουλούρια διαφημίζονταν από πολλούς ως υγιεινό σνακ λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά σε σύγκριση με άλλα. Αλλά τα κουλούρια δεν είχαν ποτέ και δεν έχουν πραγματικά καμία θρεπτική αξία γιατί είναι φτιαγμένα με λευκό αλεύρι (συχνά χαμηλής ποιότητας) που το σώμα τα μετατρέπει γρήγορα σε ζάχαρη και δεν θα σε χορτάσουν!

Ρυζογκοφρέτες

Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα σνακ που έγινε μόδα γιατί δεν έχει λιπαρά, αλλά αυτές τις μέρες είναι δύσκολο να τις βρεις χωρίς γεύση. Απόφυγε σίγουρα όλες τις αρωματικές ποικιλίες ή με τις επικαλύψεις σοκολάτας. Αλλά ακόμη και οι απλές δεν προσφέρουν καμία θρεπτική αξία στο σώμα σας και λειτουργούν απλώς σαν μία λιχουδιά.

Μπάρες

Οι μπάρες φρούτων, ξηρών καρπών και σοκολάτας θέλουν μεγάλη προσοχή γιατί οι περισσότερες περιέχουν πολύ ζάχαρη και τεχνητές γεύσεις. Αν συγκρίνεις τα συστατικά με το αγαπημένο σου πακέτο μπισκότων θα εκπλαγείς.

Αποξηραμένα φρούτα

Τα περισσότερα αποξηραμένα φρούτα περιλαμβάνουν διπλάσια έως και τριπλάσια περιεκτικότητα σε σάκχαρα σε σχέση με τα φρέσκα φρούτα. Μια άλλη επικίνδυνη πτυχή των αποξηραμένων φρούτων είναι ότι περιέχουν φρουκτόζη, η οποία είναι ένα συστατικό που δεν δίνει σήμα στον εγκέφαλό σου να σταματήσει να τρώει.

Υγιεινά” πατατάκια με λαχανικά, ολικής αλέσεως ή χωρίς γλουτένη

Μην ξεγελιέσαι από ετικέτες που κάνουν το πρόχειρο φαγητό να φαίνεται πιο υγιεινό, ακόμα κι αν έχουν ίχνη λαχανικών ή είναι χωρίς γλουτένη. Το μεγαλύτερο μέρος της περιεκτικότητας σε λαχανικά στα τσιπς λαχανικών είναι τόσο μικρό και επεξεργασμένο που δεν έχει απομείνει καμία θρεπτική αξία. Ανεξάρτητα από το είδος τους, ένα πατατάκι είναι ακόμα πατατάκι!