Κολύμπι στη θάλασσα: Εξελιχθείτε με 7+1 ασκήσεις

Το κολύμπι στη θάλασσα είναι μια πολύ καλή άσκηση για το καλοκαίρι. Εκτός από μια προπόνηση χαμηλής αντίστασης για ολόκληρο το σώμα, τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι αμέσως ορατά. Αν και με τη συνεχή εξάσκηση είναι εφικτή η κάλυψη όλο και μεγαλύτερων αποστάσεων, η πρόοδός θα αρχίσει να φθίνει σταδιακά. Για να αποφευχθεί αυτό μπορείς με συγκεκριμένες ασκήσεις γυμναστικής να αναπτύξεις τις κατάλληλες μυϊκές ομάδες και να εξελίξεις τις κολυμβητικές επιδόσεις σου.

1. Triceps extension

Αν και μικρότερος σε μέγεθος από το δικέφαλο, ο τρικέφαλος είναι ένας σημαντικός μυς του βραχίονα. Ο τρικέφαλος κουράζεται αρκετά γρήγορα, αλλά έχει και πολύ γρήγορη ανάρρωση.

2. Shoulder rotations with resistance bands

Η συγκεκριμένη άσκηση θα σε βοηθήσει στη σταθερότητα των ώμων και την πρόληψη τραυματισμών. Το κολύμπι στη θάλασσα προκαλεί μεγάλη επιβάρυνση στους ώμους και με τη συγκεκριμένη άσκηση ενισχύονται οι σταθεροποιητές μύες των ώμων.

3. Hanging crunch

Τα Hanging crunches θα σε βοηθήσουν σε όλα τα αθλήματα γιατί δουλεύουν τον πυρήνα του κορμού. Η ενίσχυση των κοιλιακών μυών δίνει τη δυνατότητα να στηρίζονται τα πόδια σε υψηλότερη θέση μέσα στο νερό – δίνοντάς καλύτερη θέση και λιγότερη αντίσταση.

4. Kneeling Superman’s

Στο νερό πρέπει να χρησιμοποιείς τις αντίθετες πλευρές του σώματός σε συνδυασμό. Δηλαδή στο μπροστινό crawl ή στο ύπτιο, το αριστερό σου χέρι λειτουργεί με το δεξί πόδι και το αντίστροφο. Τα Kneeling Superman’s βοηθούν σε αυτό το multitasking, ενώ βοηθάει επίσης στο γεγονός ότι η μια πλευρά του σώματος είναι πιο αδύναμη από την άλλη. Η άσκηση δουλεύει το πάνω και το κάτω μέρος της πλάτης, τους γλουτούς και ενισχύει τους κοιλιακούς.

5. Pull ups

Τα Pull ups δουλεύουν τον πλατύ ραχιαίο μυ σου. Η ενίσχυση της συγκεκριμένης μυϊκής ομάδας θα σε βοηθήσει πραγματικά σε όλες τις κινήσεις των χεριών στο νερό.

6. Overhead squat

Τα Overhead squats θα γυμνάσουν τους γλουτούς και τους τετρακέφαλους σου, που βοηθούν με τα λακτίσματα στη θάλασσα. Επίσης, η στήριξη των χεριών πάνω από το κεφάλι καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης, θα σε βοηθήσει στη σταθερότητα του κορμού και των χεριών βελτιώνοντας τη θέση σου στο νερό.

7. Deadlift

Τα deadlifts είναι μια πολύ δύσκολη άσκηση που γυμνάζει το κάτω μέρος της πλάτης, τους γλουτιαίους και τους μηριαίους και θα δώσει καλύτερη θέση του σώματός σου στο νερό.

8. Jump Squats

Τα jump squats είτε με το σωματικό βάρος, είτε κρατώντας αλτήρες ή μπάρα θα γυμνάσουν τους τετρακέφαλους, τους γλουτούς και τις γάμπες σου, βοηθώντας να δίνεις μεγαλύτερη ώθηση με τα πόδια.