ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ: ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ

Τελικά ο συνδυασμός νερό με λεμόνι είναι ωφέλιμος για τον οργανισμό μας;

Ίσως να μην σχετίζεται με το αδυνάτισμα και το μεταβολισμό, όπως πολλές φορές ακούγεται, ωστόσο, οι Nutrition Coaches των Holmes Place, μας ενημερώνουν για τα παρακάτω, οφέλη που θεωρούνται εξίσου σημαντικά για την υγεία και την καθημερινότητά μας.

1.     Ενυδάτωση

Το νερό με λεμόνι, ανεξαρτήτως ποια ώρα της ημέρας το καταναλώσεις, μπορεί να προσφέρει την ενυδάτωση που χρειάζεσαι, καθώς περιέχει τον βασικότερο παράγοντα ενυδάτωσης – το νερό! Προσθέτοντας λεμόνι στο νερό σου, μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση του κι έτσι να το μετατρέψεις σε ένα πολύ πιο ενδιαφέρον «κρύο ρόφημα».

2.     Βιταμίνες & Ιχνοστοιχεία

Το λεμόνι περιέχει κάλιο και βιταμίνη C, απαραίτητη για την προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, αλλά και για την προστασία του οργανισμού από τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

3.     Αίσθημα κορεσμού

Όπως και τα υπόλοιπα ροφήματα, το νερό με λεμόνι μπορεί να αυξήσει το αίσθημα κορεσμού και να μετριάσει το αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χρειάζεται όμως προσοχή, καθώς δεν συνίσταται να πίνεις πολλά ποτήρια την ημέρα, εξαιτίας της οξύτητας του.

4.     Αναζωογόνηση της αναπνοής

Ο συνδυασμός νερού με λεμόνι, μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για την αναπνοή, καθώς το λεμόνι έχει τη δυνατότητα να εξαλείφει τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας.

5.     Τροφικές δηλητηριάσεις

Το λεμόνι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, γι’ αυτό κι αν αισθανθείς ότι η ποιότητα του φαγητού που κατανάλωσες δεν ήταν και πολύ καλή, ετοίμασε ένα ποτήρι με λεμονόνερο για να «σώσεις την ημέρα»!

Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι το νερό με λεμόνι μπορεί να σε βοηθήσει ποικιλοτρόπως. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι τόσο το νερό από μόνο του, όσο και το λεμόνι από μόνο του, έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό σου. Ο συνδυασμός όμως είναι «μαγικός» και τόσο δροσιστικός, που αξίζει να το ενσωματώσεις στη διατροφή σου. Φρόντισε να συνδυάσεις το ρόφημα αυτό με ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό για να απολαύσεις όλα τα παραπάνω οφέλη και όχι με άδειο στομάχι.