ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΜΙΛΕΨΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ

Μια προπόνηση μπορεί να γίνει πολύ πιο διασκεδαστική μέσα στο νερό. Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι άσκησης μέσα στη θάλασσα και φυσικά η αντίσταση του νερού βοηθά περισσότερο στο κάψιμο λίπους.

Οι Trainers μας έχουν ετοιμάσει το παρακάτω πρόγραμμα ασκήσεων μέσα στο νερό, που θα απογειώσουν το σώμα σου! Πριν εκτελέσεις τις ασκήσεις, φρόντισε το διάστημα από το τελευταίο γεύματος σου να είναι μεγαλύτερο των 3 ωρών και η στάθμη του νερού ως το στέρνο στην αρχή.

Πρόγραμμα ασκήσεων στο νερό

1. Κρατώντας μία μπάλακολύμπησε ελεύθερο για 10 μ. χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια σου. Κάνε 5 επαναλήψεις με διαλείμματα όχι πάνω από 30”.

2. Κράτα την μπάλα στην επιφάνεια και, από κάθετη θέση, κάνε μικρές αναπηδήσεις με ένα-ένα πόδι να λυγίζει, προσπαθώντας να φτάσει το γόνατο τη μπάλα. Εκτέλεσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων με διαλείμματα 30”.

3. Στην ίδια θέση και με την μπάλα μπροστά από το στέρνο, κάνε απαγωγές ποδιών, 2 σετ των 20 επαναλήψεων.

4. Κρατώντας την μπάλα πάνω από το μέτωπό σου, κάνε κάθισμα ώσπου το νερό καλύψει το πιγούνι σου και στη συνέχεια έκταση κορμού και δαχτύλων όσο γίνεται πιο ψηλά. Εκτέλεσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων.

Μετά από διάλειμμα 3-5 λεπτών, συνεχίζεις με το υπόλοιπο μισό του προγράμματος:

6. Κράτησε ξανά την μπάλα, αλλά αυτή τη φορά κολυμπώντας για 10 μέτρα σε ύπτια θέση. Κάνε 5 επαναλήψεις. Για να είναι αποδοτικό το κολύμπι, βάλε σαν στόχο ένα σημείο, π.χ. έναν βράχο που θα σε καθοδηγεί για να μην ξεφύγεις από την παράλληλη πορεία. Εάν μετά τις 2 επαναλήψεις δεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις σωστά, εκτέλεσε τις υπόλοιπες επιστρέφοντας σε πρηνή θέση.

7. Βγες λίγο πιο ρηχά ώστε να έχεις τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα για μεγαλύτερη σταθερότητα και την επιφάνεια του νερού στο ύψος του στέρνου. Στις υπόλοιπες ασκήσεις ο κορμός θα πρέπει να βρίσκεται σε καλή κάθετη θέση, τεντωμένος, με τους ώμους καλά τοποθετημένους πίσω και τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους σε ενεργητική κατάσταση. Με τα χέρια σε διάσταση και σε γωνία 45 μοιρών, φέρε όσο περισσότερο νερό μπορείς με κυκλικές κινήσεις προς τα μέσα. Κάνε 2 σετ των 20 επαναλήψεων και διάλειμμα όχι μεγαλύτερο των 30”.

8. Με τα χέρια τεντωμένα μπροστά από το στήθος και τις παλάμες στο νερό παράλληλες μεταξύ τους, με τα δάχτυλα σφιχτά ενωμένα, κάνε πιέσεις προς τα μέσα. Ολοκλήρωσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων.

9. Στην ίδια θέση, αλλά αυτή τη φορά με τα χέρια σε έκταση και τις παλάμες στραμμένες προς τα έξω, εκτέλεσε 2 σετ των 20 επαναλήψεων με πιέσεις προς τα έξω.

10. Με τα χέρια αυτή τη φορά τεντωμένα και τοποθετημένα δίπλα από τους απαγωγούς και λίγο πιο πίσω και τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω, κάνε πιέσεις τρικέφαλων με τους αγκώνες όσο μπορείς να κατευθύνουν την κίνηση και να μη χαλαρώνουν ή να ανοίγουν. Εκτέλεσε τον ίδιο αριθμό επαναλήψεων.