ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΗΡΕΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΟΣΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

Η περίοδος της πανδημίας διαρκεί πολύ περισσότερο από αυτό που όλοι περιμέναμε. Η παράταση αυτής της περιόδου έχει επηρεάσει τη ψυχολογία μας. Έλλειψη ηρεμίας, αλλά και το αίσθημα του συνεχόμενου στρες, χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα μας.

Οι φόβοι μας έχουν γιγαντωθεί, όμως, δεν πρέπει να μας κυριέψουν. Παρακάτω θα βρεις μερικές ασκήσεις ηρεμίας που μπορείς να εφαρμόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας για να βοηθήσεις την ψυχολογία σου.

Εστίασε στην αναπνοή σου.

Η σταθερότητα και ησυχία της συνειδητής αναπνοής, μας βοηθά να μπούμε σε λειτουργία αποκατάστασης, παίρνοντας χρόνο από τους φρενήρεις ρυθμούς της δραστηριότητας και του άγχους με τους οποίους πολλοί από εμάς ζούμε. Επίσης, αποβάλλουμε τις δυσάρεστες σκέψεις. Μπορείς να συνδυάσεις την εστίαση στην αναπνοή με εύκολες ασκήσεις yoga.

Γυμνάσου δυναμικά.

Αν δυσκολεύεσαι να εστιάσεις στην αναπνοή σου, η έντονη σωματική άσκηση μπορεί να είναι εξίσου βοηθητική. Σε κάποιους ανθρώπους είναι δύσκολη η αυτοσυγκέντρωση ή η απόλυτη συγκέντρωση στην αναπνοή. Ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, συμβάλει στην παραγωγή ενδορφινών. Οι ενδορφίνες είναι μικρές ομάδες πρωτεϊνών που παράγονται στην υπόφυση και τον υποθάλαμο του εγκεφάλου, απελευθερώνονται μέσω του νωτιαίου μυελού και διοχετεύονται στην κυκλοφορία του αίματος. Θεωρούνται το καλύτερο φάρμακο κατά της κακής διάθεσης και αποτελούν ισχυρότατο παυσίπονο.

Προσπάθησε να μιλάς χαμηλόφωνα και αργά.

Η ένταση της φωνής είναι ικανή να πυροδοτήσει συναισθήματα στρες και φόβου, άθελα μας.

Βάλε στο πρόγραμμα την κηπουρική.

Ακόμα κι αν δεν έχεις κήπο, φρόντισε τα λουλούδια σου στα βάζα. Η ενασχόληση με τα φυτά λειτουργεί ως αγχολυτικό. Συμβάλει ώστε να «αδειάσει» το μυαλό, χαλαρώνει τους μύες και βοηθά ώστε να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου.

Holmes Place | γυναίκα χαλαρώνει

Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου.

Κάνε μασάζ στο πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα στους κροτάφους. Η πίεση σε αυτό το σημείο βοηθά στη χαλάρωση του νευρικού συστήματος.

 

Σε συνεργασία με την

Μαρία Δεληγιαννάκη

Beauty Editor

@maria_deligiannaki@ipopgr, @okmagazine.gr