ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η φυσιολογία δεν ενδιαφέρεται αν είναι Τετάρτη ή Κυριακή. Μερικές μέρες, δεν είμαστε αρκετά σίγουροι κι εμείς. Αλλά όσον αφορά το ξεκίνημα μιας νέας διατροφής, η ημέρα που επιλέγεις να αρχίσεις να υλοποιείς το πρόγραμμα διατροφής σου μπορεί να είναι ενδεικτική για το αν θα το τηρήσεις.

Έχεις ακούσει ποτέ για το χρονικό ορόσημο; Μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου!

Είναι γνωστό ως το «εφέ της νέας αρχής», μας παρακινεί, βάζει τη ζωή μας σε ένα πρόγραμμα και βοηθάει στην πνευματική μας υγεία. Είναι επίσης η πιο χρήσιμη απάντηση στην ερώτηση: «Ποια είναι η καλύτερη ημέρα για να ξεκινήσεις μια νέα διατροφή;», καθώς είναι διαφορετική για τον καθένα.

 

Όταν χρησιμοποιείς ορόσημα για την υγεία και την ευεξία, μπορείς να υποβαθμίσεις χρονικές περιόδους όταν έχεις χαλαρώσει ή δεν ήσουν τυπικός σε μια προηγούμενη περίοδο της ζωής σου. Αυτό χρησιμεύει ως παρακίνηση για να σε βοηθήσει να αφοσιωθείς στους στόχους σου ξεκινώντας με πιο φιλόδοξες συνήθειες.

 

Η Google ψάχνει αν η λέξη κλειδί «διατροφή» ανεβαίνει σε όγκο μετά από ένα χρονικό ορόσημο. Όταν ψάχνουμε μια νέα εβδομάδα, έναν νέο μήνα ή έτος, απαλλασσόμαστε από τις παλιές συνήθειές μας και νιώθουμε παρακινημένοι για να περάσουμε σε ένα νέο χρονικό διάστημα με ανανεωμένη προοπτική και πιο υγιείς διατροφικές συνήθειες.

 

Τα χρονικά ορόσημα μπορούν επίσης να βοηθήσουν για εκδηλώσεις όπως γενέθλια, αργίες, νέες εργασίες, Χριστούγεννα, γάμοι… κάθε σημαντική (ή ακόμη και μη σημαντική) εκδήλωση. Όσο περισσότερα ορόσημα έχεις στη ζωή σου, τόσο μεγαλύτερο κίνητρο έχεις να συνεχίσεις με τη ρουτίνα για την καλή σου φυσική κατάσταση και να δεις τη μεγάλη εικόνα. Σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει ότι ο χρόνος γλιστράει μέσα από τα χέρια του.

Γι’ αυτό, ποια είναι η καλύτερη ημέρα για να αρχίσεις μια διατροφή;

Λοιπόν, τα χρονικά ορόσημα σημαίνουν οποιαδήποτε ημέρα αποφασίζεις να ορίσεις ένα νέο χρονικό διάστημα. Όμως ένα ορόσημο με το οποίο όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε είναι η Δευτέρα. Η Δευτέρα είναι πάντα μια τέλεια ημέρα για να ξεκινήσεις διατροφή: αυτή η νοοτροπία «νέα εβδομάδα, το νέο εγώ μου» είναι κλισέ για κάποιο λόγο. Ξεκινάς την εβδομάδα με πολλή ενέργεια και ανανεωμένο κίνητρο για μια υπέροχη εβδομάδα, ειδικά αν η προηγούμενη δεν ήταν και τόσο καλή.

 

Αξιοποίησε την Κυριακή σου για να προγραμματίσεις και να προετοιμάσεις τη νέα διατροφή σου. Κάνε ψώνια, προετοίμασε τα γεύματά σου, ετοίμασε το σάκο του γυμναστηρίου σου. Πώς θέλεις να νιώθεις την επόμενη Κυριακή; Πραγματικά φαντάσου τον εαυτό σου μια εβδομάδα από τώρα: πιο ελαφρύ, πιο χαρούμενο και πιο υγιή. Και μετά, απλά επιδίωξέ το.

 

Αυτό σημαίνει ότι αν κάνεις το λάθος και φας μια λιπαρή πίτσα με τριπλή μερίδα σκορδόψωμο, δεν πρέπει να περιμένεις μέχρι την επόμενη Δευτέρα για να αρχίσεις να τρως υγιεινά ξανά. Κάνε το επόμενο γεύμα σου ή το επόμενο πρωί τη νέα σου αρχή. Νέες ευκαιρίες υπάρχουν παντού. Μην τα παρατάς λοιπόν με την πρώτη δυσκολία.