ΖΑΧΑΡΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

ΖΑΧΑΡΗ: ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ

Γνωρίζεις όμως πως, όσο περισσότερη ζάχαρη καταναλώνεις, τόσο ο κίνδυνος καρδιαγγειακών προβλημάτων αυξάνεται; Μην το αναβάλλεις άλλο λοιπόν. Η αποτοξίνωση του οργανισμού σου από τη ζάχαρη είναι από τις σωστότερες αποφάσεις που θα έχεις πάρει ποτέ!

Η κούραση, η ατονία, η θαμπάδα θα μειωθούν σε μεγάλο βαθμό, ενώ όχι μόνο θα χάσεις περιττά κιλά, αλλά θα μειώσεις και τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Ξεκίνα το σχέδιο δράσης σου, φτιάχνοντας μια λίστα με τα τρόφιμα που καταναλώνεις συχνά και προσπάθησε να τα αντικαταστήσεις. Για παράδειγμα, δοκίμασε να φτιάξεις τι δικές σου ενεργειακές μπάρες, να προσθέσεις φρούτα στο γιαούρτι σου, αντί να αγοράσεις γιαούρτι με γεύση και να πίνεις νερό με λεμόνι, αντί για έτοιμο τσάι.

Δώσε μεγάλη προσοχή στους χυμούς φρούτων και στα smoothies. Μπορεί να ακούγονται υγιεινοί, όμως μη σε ξεγελάνε. Αρκετές φορές οι χυμοί αυτοί περιέχουν φυσικά σάκχαρα, τα οποία προκαλούν επίσης προβλήματα. Φτιάξε τον δικό σου φυσικό χυμό με τις γεύσεις που σου αρέσουν και απόλαυσε ένα φυσικό και γευστικό ποτό. Επίσης, προσπάθησε να αφήσεις πίσω «κακές» συνήθειες, όπως η συχνή κατανάλωση αλκοόλ. Η αποφυγή του είναι απλή στην θεωρία, δύσκολη όμως στην πράξη. Παρόλα αυτά, αξίζει τον κόπο να το βγάλεις από την καθημερινότητα σου ή τουλάχιστον να το περιορίσεις.

Βάλε στη ζωή σου την άσκηση και προσπάθησε να γυμνάζεσαι, όσο μπορείς πιο τακτικά μέσα στην βδομάδα. Η αποτοξίνωση είναι ουσιαστικά η διαδικασία και ο τρόπος να «καθαρίσουμε» τον οργανισμό μας, μειώνοντας τις τοξίνες. Οπότε, η προσθήκη της γυμναστικής στην καθημερινότητα σου, σίγουρα θα ενισχύσει το κίνητρο σου για να αποβάλλεις τη ζάχαρη από τη διατροφή σου.

Η μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης δεν είναι ανέφικτη, όμως σίγουρα θέλει προσπάθεια και σωστό προγραμματισμό, καθώς θα χρειαστείς να περάσεις πολύ παραπάνω χρόνο στην κουζίνα, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο!