ΛΙΓΟΥΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ

Έχεις φάει ήδη το βραδινό σου γεύμα και έχεις ξαπλώσει χαλαρός στο κρεβάτι σου, όμως κάτι δεν σε αφήνει να αποκοιμηθείς;

Σίγουρα είναι αυτές οι βραδινές λιγούρες, που σε οδηγούν στην κουζίνα και σε “αναγκάζουν” να καταναλώσεις ανθυγιεινό «comfort food» γιατί αυτό νιώθεις ότι έχεις ανάγκη!

Αυτό το βραδινό τσιμπολόγημα είναι κάτι που συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους, το οποίο σε κάνει να νιώθεις ότι ηρεμείς από την ένταση της ημέρας και έτσι καταφεύγεις στο φαγητό. Η συνήθεια αυτή όμως πρέπει να αλλάξει στην περίπτωση που θες να κρατήσεις σταθερό το βάρος σου ή ακόμα και να αδυνατίσεις. Πώς όμως θα γίνει αυτό;

Τις περισσότερες φορές πρόκειται για συναισθηματική πείνα και όχι για πραγματική. Όποτε το πρώτο βήμα είναι να βεβαιωθείς ότι πεινάς. Αν η πείνα αυτή ισχύει, τότε προτίμησε να καταναλώσεις sticks λαχανικών, που δεν θα επιβαρύνουν τον στόχο σου. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις να πιείς πράσινο τσάι, το οποίο θα αποτοξινώσει τον οργανισμό σου, ενώ παράλληλα θα σου κόψει την όρεξη. Μια ακόμη εναλλακτική είναι να ασχοληθείς με κάτι άλλο, όπως να κάνεις ένα χαλαρωτικό ντούζ ή να χαζέψεις στα social media σου, πράγμα που θα σε βοηθήσει να απασχοληθείς και προτού το καταλάβεις θα έχεις ήδη κοιμηθεί. Τι θα έλεγες για μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη; Σίγουρα θα κρατήσει απασχολημένο το στόμα σου, αλλά θα μπερδέψει τον εγκέφαλο και το στομάχι σου ότι τρως και πως έχεις χορτάσει. Τέλος, ένα καλό κόλπο για να αποφύγεις τις βραδινές λιγούρες είναι να πλύνεις τα δόντια σου κατευθείαν μετά το βραδινό σου γεύμα. Σίγουρα, η σκέψη του να τσιμπήσεις κάτι θα εξαφανιστεί από το μυαλό σου πιο γρήγορα από ό,τι περίμενες.

Λύσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίσεις τις βραδινές σου λιγούρες και μην σκας… Αν “ξεχαστείς” κάποιες φορές δεν έγινε και κάτι, το βασικό είναι να μην σου γίνει συνήθεια και να μπορείς να ρυθμίζεις το εσωτερικό ρολόι του οργανισμού σου.