ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΓΙΑ ΓΕΡΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Το 2020 ήταν μια διαφορετική χρονιά για όλους. Αν κάτι διδαχθήκαμε από αυτό, είναι ότι το να έχουμε ενισχυμένο ανοσοποιητικό είναι από τις πιο σημαντικές πράξεις αυτοφροντίδας.

Αν και το γνωμικό “ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα” θεωρείται “κλισέ” πλέον, έχει ένα σημαντικό ποσοστό αλήθειας. Τροφές που περιέχουν συγκεκριμένες βιταμίνες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας και να προστατέψουν τον οργανισμό μας.

Ποιες είναι οι βιταμίνες που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας;

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι μια βιταμίνη, η οποία δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό μας και πρέπει να τη λαμβάνουμε καθημερινά μέσω των τροφών. H έλλειψη της βιταμίνης C μπορεἰ να μας κάνει πιο ευάλωτους στις ασθένειες. Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα γκρέιπφρουτ, οι φράουλες, το σπανάκι, το μπρόκολο και οι πιπεριές, μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τα επίπεδα της βιταμίνης C, Επιπλέον, η βιταμίνη C, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και βοηθά στην ενίσχυση και την υγεία του επιδερμικού φραγμού μας, καθώς και στη λάμψη της επιδερμίδας μας. Καταπολεμά τυχόν δυσχρωμίες, κουρασμένη όψη και θαμπάδα.

Holmes Place | χυμοί φρέσκων φρούτων

Βιταμίνη B6

Η βιταμίνη B6 διαδραματίζει έναν σπουδαίο ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας. Είναι υπεύθυνη για τις βιοχημικές αντιδράσεις που απαιτούνται για τη λειτουργία του. Μπορούμε να τη βρούμε σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως το κοτόπουλο, τα ψάρια, τα ρεβίθια κτλ.

Ο χρωματιστός κανόνας του ψυγείου μας

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κάποιες φορές, στο να επιλέξουν τις κατάλληλες θρεπτικές τροφές για τη διατροφή τους. Τη λύση μπορεί να δώσει ο “χρωματιστός κανόνας” του ψυγείου μας: Όσο πιο “πολύχρωμες” επιλογές κάνουμε όσον αφορά στα φυσικά προϊόντα και λαχανικά, τόσο το καλύτερο. Κάθε φορά που δεν είστε σίγουροι σχετικά με τις τροφές που πρέπει να προμηθευτείτε, εφαρμόστε αυτό τον απλό κανόνα: φροντίστε ώστε το ψυγείο σας να περιέχει φρούτα και λαχανικά σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Έτσι για παράδειγμα, κάποιος θα μπορούσε να καταναλώσει καθημερινά τουλάχιστον ένα φρούτο ή λαχανικό από το κάθε χρώμα.

Συμπληρώματα διατροφής

Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στα συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση των θρεπτικών στοιχείων που λαμβάνουν. Σαφώς και τα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τον οργανισμό μας όσον αφορά στην έλλειψη βιταμινών. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τις περισσότερες βιταμίνες τις απορροφά καλύτερα ο οργανισμός μας όταν τις λαμβάνει μέσω των τροφών. Τα συμπληρώματα διατροφής είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για το ανοσοποιητικό μας, όταν τα χρησιμοποιούμε ακριβώς όπως είναι και το όνομά τους: ως “συμπληρώματα” της διατροφής μας.

Σε συνεργασία με την

Αλεξία Ζαραδούκα

Beauty, Wellness & Holistic Blogger

www.bodyandsoul.gr

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.