ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ: ΠΩΣ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ

Η στάση του σώματος σου όταν κοιμάσαι, παίζει πολύ πιο σημαντικό ρόλο για την υγεία σου από αυτό που πιστεύεις, καθώς η θέση που επιλέγεις να κοιμηθείς, επηρεάζει το σώμα και την ευεξία σου.

Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος, επομένως είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσεις σωστά τον χρόνο που κοιμάσαι για να βοηθήσεις το σώμα και τον εγκέφαλο σου να λειτουργεί άριστα. Δες παρακάτω τις πιο συνηθισμένες «κακές» στάσεις σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου και την επόμενη φορά προσπάθησε να τις αποφύγεις.

1. Με την κοιλιά

Όταν κοιμάσαι μπρούμυτα είναι πιο πιθανό να έχεις ανήσυχο ύπνο. Ξυπνάς εύκολα και νιώθεις ότι σε ενοχλεί κάτι. Μπορεί επίσης να νιώθεις συχνά πως πιάνεσαι στο λαιμό και την πλάτη σου. Εάν θες να κοιμάσαι καλύτερα με αυτόν τον τρόπο, ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα πολύ μαλακό μαξιλάρι ή ακόμα και να κοιμηθείς χωρίς αυτό για να διατηρήσεις το λαιμό σου άνετο.

2. Freefall

Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού συνηθίζει να κοιμάται με αυτόν τον τρόπο. Ξαπλώνεις μπρούμυτα με τα χέρια σου γύρω από ένα μαξιλάρι και το κεφάλι σου γυρίζει πλαγίως. Εάν αυτή είναι η αγαπημένη σου θέση ύπνου, τότε σίγουρα θα πρέπει να την αλλάξεις ή να τη διορθώσεις. Μπορεί να αφήσει χρόνια προβλήματα στον αυχένα και στην πλάτη καθώς προκαλεί κράμπες, πόνους και ισχιαλγία. Ένα μικρό αλλά καλό tip,είναι να τοποθετήσεις ένα μαξιλάρι κάτω από το στομάχι σου ώστε να αποσυμπιεστείς. Δοκίμασε το!

3. Θέση Στρατιώτης

Κοιμάσαι ανάσκελα με τα χέρια στο πλάι. Θεωρείται μια κακή στάση ύπνου για όσους ροχαλίζουν ή άτομα με άπνοια. Ακόμα, υπάρχει η πιθανότητα παλινδρόμησης οξέος, καθώς επίσης και πόνου στη μέση. Έτσι, καλό είναι να κοιμάσαι με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σου για να μειώσεις την καταπόνηση.

4. Εμβρυϊκή

Αυτή η στάση μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα αν το μαξιλάρι σου δεν στηρίζει καλά το κεφάλι. Ακόμα, σε περίπτωση που το κεφάλι είναι για ώρες στρυμωγμένο στο μαξιλάρι μπορεί να σου προκαλέσει ρυτίδες.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα ξαπλώσεις, προσπάθησε να προσέξεις να πάρεις πιο σωστή στάση για το σώμα σου. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής σε κουράζουν και είναι λογικό, όμως οι συμβουλές αυτές, θα σε βοηθήσουν να έχεις έναν πιο ποιοτικό ύπνο που πραγματικά θα σε ξεκουράσει.