6 ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ

Η σωστή διατροφή, εκτός από την σιλουέτα σου, έχει και κάποια επιπλέον ευεργετικά αποτελέσματα στον οργανισμό σου, τα οποία μπορεί να μην καταλαβαίνεις εκ πρώτης όψεως.

Αντιθέτως, εάν δεν προσέχεις τη διατροφή σου, οι επιπτώσεις είναι άμεσα εμφανείς και επηρεάζουν σημαντικά τόσο το σώμα σου, όσο και την ψυχολογία σου. Παρακάτω θα βρεις 6 συχνά σημάδια που φανερώνουν ότι δεν ακολουθείς σωστή διατροφή.

– Τα μαλλιά σου δεν φαίνονται υγιή.

Η έλλειψη πολλών θρεπτικών συστατικών, όπως σίδηρο και πρωτεΐνη, φαίνεται στα μαλλιά σου, τα οποία ενδεχομένως να έχουν γίνει εύθραυστα, να μακραίνουν πολύ αργά ή να πέφτουν περισσότερο από όσο συνήθως.

– Έχεις προβλήματα με το δέρμα σου.

Σπυράκιαεξανθήματαερεθισμοί και σημάδια πρόωρης γήρανσης είναι μερικά μόνο από τα σημάδια που μπορεί να αφήσει μια κακή διατροφή στην επιδερμίδα σου. Συνήθως οφείλονται σε έλλειψη βιταμινώνμεταλλικών στοιχείων και λιπαρών οξέων.

– Έχεις προβλήματα με το έντερο.

Οι καθημερινές κενώσεις είναι ένας απλός, αλλά αρκετά ακριβής δείκτης της υγείας και της σωστής διατροφής. Εάν αντιμετωπίζεις δυσκοιλιότητα ή διαπιστώνεις ότι αυτή η φυσιολογική λειτουργία έχει μετατραπεί σε επώδυνη εμπειρία, μάλλον χρειάζεσαι περισσότερες φυτικές ίνες, τις οποίες μπορείς να εξασφαλίσεις τρώγοντας πιο πολλά φρούτα και λαχανικά, αλλά και πίνοντας πιο πολύ νερό.

– Έχεις κακή διάθεση.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, η κατάθλιψη συνδέεται με τη «φτωχή» διατροφή σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αλλά και σε υδατάνθρακες. Εάν δεν τρέφεσαι σωστά, ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί όπως πρέπει και είσαι πιο επιρρεπής σε συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα.

– Νιώθεις συνεχώς κούραση.

Εάν η διατροφή σου περιέχει μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων και τυποποιημένων τροφίμων, τότε είναι πιθανό τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου να αυξάνονται απότομα όταν τρως και να πέφτουν σύντομα εξίσου γρήγορα, με αποτέλεσμα να σε αφήνουν με ένα αίσθημα συνεχούς κόπωσης. Για να το αντιμετωπίσεις χρειάζεσαι σύνθετους υδατάνθρακες, που απελευθερώνουν σταδιακά ενέργεια. Η κούραση μπορεί επίσης σε κάποιες περιπτώσεις να σχετίζεται με αφυδάτωση.

– Αρρωσταίνεις συχνά.

Για να έχεις ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από μια μεγάλη ποικιλία βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Όταν η διατροφή δεν είναι σωστή, τότε παθαίνεις πολύ πιο συχνά ιώσεις και κρυολογήματα.