Έξυπνα Tricks για τις πιο νόστιμες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές με λίγες θερμίδες

Οι ετοιμασίες για τα φετινά Χριστούγεννα έχουν ήδη ξεκινήσει και το γιορτινό πνεύμα που σε περιτριγυρίζει, σε κάνει «ευάλωτο» στις λιχουδιές της εποχής. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και μπισκότα είναι τα πιο φημισμένα γλυκά των Χριστουγέννων. Η αλόγιστη κατανάλωση τους σε συνδυασμό με την περιορισμένη διάθεση για γυμναστική, χαλάνε τη σιλουέτα σου, για αυτό και οι διατροφολόγοι των Holmes Place, σου προτείνουν έξυπνα tricks για να μειώσεις τις θερμίδες των γιορτινών «πειρασμών»!

1.Χρησιμοποίησε αλεύρι από ρεβίθια

Όταν χρησιμοποιείς αλεύρι από ρεβίθια, αυξάνεις την πρόσληψη φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Επειδή η χρήση διαφορετικού αλευριού στη ζαχαροπλαστική μπορεί να είναι λίγο προβληματική, αναζήτησε συνταγές σχεδιασμένες για το συγκεκριμένο τύπο αλευριού και κατά προτίμηση διάλεξε εκείνες που περιέχουν πολλά υγιεινά μπαχαρικά, όπως κανέλα και τζίντζερ.

2.Φτιάξε μπισκότα με λάδι καρύδας

Στα μπισκότα μπορείς να αντικαταστήσεις το βούτυρο με λάδι καρύδας. Μια πολύ εύκολη και γευστική συνταγή: Χτύπησε 225 γρ. λάδι καρύδας και ½ φλ. ζάχαρη άχνη μέχρι να αναμιχθούν καλά. Πρόσθεσε 1 φλ. καρύδια πεκάν, 2 φλ. αλεύρι, ½ κ.γ. αλάτι και 1 κ.σ. βανίλια και ανάμιξε μέχρι αφρατέψει το μείγμα σου. Χρησιμοποίησε ένα κουτάλι παγωτού για να φτιάξεις μπαλίτσες και πάτησέ τες ώστε να έχουν πάχος περίπου 1 εκ. Βάλε στο ψυγείο για 10 λεπτά και μετά ψήσε τα μπισκότα σου για 20 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου, γυρίζοντας το ταψί στα μισά του ψησίματος. Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν επάνω σε μία σχάρα.

3.Η πιο διαφορετική και νόστιμη μηλόπιτα

Ξέχνα τη βουτυρένια ζύμη και βάλε τη γέμιση κατευθείαν μέσα στα μήλα.

4.Χρησιμοποίησε κρεμώδες τυρί με χαμηλά λιπαρά αντί για κανονικό

Είτε φτιάχνεις τσιζκέικ είτε frosting για τα κεκάκια σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαλακό τυρί με λίγα λιπαρά ή να αναμείξεις το τυρί με στραγγιστό γιαούρτι: έτσι κόβεις στα μισά λιπαρά και αυξάνεται η πρωτεΐνη. Επιπλέον, το γιαούρτι έχει προβιοτικά που σου κάνουν καλό!

5.Βάλε κολοκύθα παντού

Αντί για βούτυρο ή λάδι σε σάλτσες και ζύμες μπορείς να χρησιμοποιήσεις πουρέ κολοκύθας, ο οποίος έχει υπέροχη κρεμώδη υφή και όμορφο πορτοκαλί χρώμα.

 

Καλές γιορτές σε όλους! 

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *