ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ με μανιτάρια & σάλτσα ταχίνι
Υλικά (για 4 μερίδες)
1 πακέτο ζυμαρικά ολικής
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
500 γρ μανιτάρια
200 γρ αρακά
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
αλάτι – πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
200 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα)
2 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε τον αρακά σε νερό που βράζει για 2′, στραγγίζουμε και τον βάζουμε σε μπολ με νερό και πάγο για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να κρυώσει καλά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν για 2′. Στη συνέχεια βάζουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και τα μαγειρεύουμε για 8′ περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε λεμόνι, γάλα καρύδας, ταχίνι, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και τον αρακά. Ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά να ανακατευτούν με την σάλτσα. Σερβίρουμε και προσθέτουμε την διατροφική μαγιά.