Σαλάτα καρπούζι με φέτα και δυόσμο

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για συνταγές με φρέσκα φρούτα και λαχανικά γεμάτα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Όσο μεγαλύτερη ποικίλα χρωμάτων έχετε στο πιάτο σας, τόσο το καλύτερο. Αυτή η εποχή μπορεί να είναι γεμάτη με συνταγές που θα λατρέψετε, όπως η σαλάτα καρπούζι με φέτα και δυόσμο.

Συστατικά για 4 άτομα

1/2 κιλό ξεφλουδισμένο καρπούζι χωρίς κουκούτσια

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μαύρο πιπέρι

3 φλιτζάνια ρόκα ή baby σπανάκι

1/3 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

4 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου

Εκτέλεση

  • Κόβεις το καρπούζι σε κύβους, το κλείνεις σε μια πλαστική σακούλα με αλάτι. Πιέζεις τη σακούλα όσο το δυνατόν περισσότερο για να αφαιρέσεις τον αέρα και το βάζεις στην κατάψυξη και το αφήνεις για 2 ώρες.
  • Μουλιάζεις τα κομμένα κόκκινα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς μαζί το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το μέλι. Ρίχνεις σιγά σιγά το λάδι και αλατοπιπερώνεις.
  • Βγάζεις το καρπούζι από την κατάψυξη και το μεταφέρεις σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
  • Στραγγίζεις τα κόκκινα κρεμμύδια, τα στεγνώνεις και τα προσθέτεις στο μπολ.
  • Προσθέτεις τη ρόκα και το ντρέσινγκ.
  • Πασπαλίζεις με το τυρί και το δυόσμο πάνω από τη σαλάτα και σερβίρεις αμέσως.

Διατροφή αξία (ανά μερίδα):

Θερμίδες: 132

Πρωτεΐνη: 3 γρ.

Λιπαρά: 10 γρ.

Υδατάνθρακες: 15 γρ.