ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ICON FITNESS ΓΙΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Στα Icon Fitness, η υγεία και η ασφάλεια των μελών μας παραμένει πρώτη προτεραιότητα. Έχοντας πλήρη επίγνωση της αυξημένης ανησυχίας γύρω από τον νέο κορωνοϊό, καθώς και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ομάδες μας αλλά και τα μέλη μας στη διατήρηση της καλής υγείας όλων, η Διεύθυνση της Icon Fitness, προχωρά στην άμεση λήψη όλων των παρακάτω μέτρων, κατόπιν σχετικής οδηγίας του Υπουργείου Υγείας.

1. Διεξαγωγή τακτικής απολύμανσης και στα 2 Icon Fitness Club
· Θα πραγματοποιείται απολύμανση-μικροβιοκτονία κάθε 48 ώρες, όλων των χώρων των τριών Clubs μας. Κατά την απολύμανση θα πραγματοποιηθεί εκνέφωση με διάλυμα υπεροξειδίου του χλωρίου σε όλους τους χώρους, με έμφαση σε κρίσιμα σημεία παρουσίας μικροβιακού φορτίου. Το απολυμαντικό σκεύασμα είναι το DALCO 100, το οποίο διαθέτει έγκριση για χρήση σε κατοικημένους χώρους από τον Ε.Ο.Φ., δεν λεκιάζει, είναι άοσμο, ενώ είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τα κατοικίδια.

2. Τήρηση ατομικής υγιεινής από τους εργαζόμενους και τους αθλούμενους
· Τα αθλητικά παπούτσια πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά εντός του γυμναστηρίου και να γίνεται αλλαγή μετά το πέρας του προγράμματος και την έξοδό τους από το γυμναστήριο.

· Συνιστούμε στους αθλούμενους να έχουν τις δικές τους ατομικές προστατευτικές πετσέτες, τις οποίες θα χρησιμοποιούν κατά την ώρα της άθλησης.

· Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό.

· Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση του μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

· Τακτικό πλύσιμο των χεριών των εργαζομένων και των αθλούμενων με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με συσκευή στεγνώσεως των χεριών, θερμού αέρα.

· Οι νιπτήρες για το πλύσιμο των χεριών θα διαθέτουν υγρό σαπούνι, καθώς και συσκευή στεγνώσεως των χεριών με θερμό αέρα. Το πλύσιμο των χεριών πρέπει να γίνεται συχνά, ιδιαίτερα μετά την επαφή με αναπνευστικές εκκρίσεις και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Οι υπεύθυνοι των γυμναστηρίων θα μεριμνούν για τον εφοδιασμό αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος (περιεκτικότητας 70% σε αλκοόλη), εφόσον καθίσταται εφικτό.

· Θα αποφεύγεται ο στενός συγχρωτισμός με μέριμνα των υπεύθυνων των γυμναστηρίων.

· Άτομα με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού δεν θα συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες μέχρι του πέρατος των συμπτωμάτων.

· Συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει. Ο περιέκτης με το αλκοολούχο διάλυμα (με αντλία έγχυσης και βάση), θα βρίσκεται σε ευκρινή θέση στην είσοδο του χώρου, καθώς και σε άλλα ενδεδειγμένα σημεία. Υπενθυμίζεται ότι η ασφαλέστερη μέθοδος απομάκρυνσης βακτηριδίων και ιών από τα χέρια είναι το σχολαστικό πλύσιμο με σαπούνι και νερό.

3. Τήρηση καθαρισμού και απολύμανσης από το προσωπικό καθαριότητος:
· Ιδιαίτερη μέριμνα θα λαμβάνεται για τον συστηματικό, επαρκή και κατά το δυνατό συνεχή αερισμό όλων των χώρων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι αίθουσες και διάδρομοι θα αερίζονται τακτικά λόγω της παραμονής πολλών ατόμων για πολύ χρόνο, τα δάπεδα και, οι επιφάνειες των χώρων υγιεινής των αποχωρητηρίων (δάπεδα, λεκάνες, νιπτήρες κ.λπ.) θα διατηρούνται καθαρές και θα απολυμαίνονται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα με τυπικό απολυμαντικό.

· Οι επιφάνειες επαφής με τα χέρια θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται τακτικά. Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, θα πραγματοποιείται συχνός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. όργανα γυμναστικής ,πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, ανελκυστήρες, διακόπτες, βρύσες κλπ) με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10% (1 μέρος οικιακής χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερό) ή αλκοολούχο αντισηπτικό. Σημειώνεται ότι οι εργασίες καθαρισμού θα γίνονται με χρήση γαντιών και στολή εργασίας.

· Ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται στον καθαρισμό των αντικειμένων και των επιφανειών με τις οποίες ήρθε σε επαφή άτομο που εμφάνισε συμπτώματα λοίμωξης COVID-19.

· Οι πλαστικές σακούλες των κάδων, όταν γεμίζουν, θα δένονται σφικτά και θα απομακρύνονται αμέσως. Τονίζεται ότι, το προσωπικό όταν καθαρίζει θα φοράει γάντια και στολή εργασίας. Τα γάντια μετά τη χρήση τους θα απορρίπτονται αμέσως στις πλαστικές σακούλες των κάδων απορριμμάτων και δεν θα γίνονται προσπάθειες καθαρισμού τους, πχ. πλύσιμο των γαντιών μιας χρήσης και επαναχρησιμοποίησή τους.

4. Εφαρμογή γενικότερων προληπτικών δράσεων
· Έλεγχος του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα τυχόν βλάβες.

· Μέριμνα ώστε οι νιπτήρες στις τουαλέτες και στα αποδυτήρια να διαθέτουν πάντα φιάλη με υγρό σαπούνι και συσκευή στεγνώσεως των χεριών με θερμό αέρα.

· Επιμελής και συχνός καθαρισμός των αντικειμένων κοινής χρήσης (πχ. στρώματα, βάρη, λάστιχα, μπάλες, κλπ.)

· Αποφυγή συγχρωτισμού στις αθλητικές αίθουσες με τήρηση αποστάσεων κατά το δυνατόν 2 μέτρων μεταξύ των αθλούμενων.

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *