Μύθοι & Aλήθειες για τα Oμαδικά Προγράμματα

  • Αν δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τον αθλητισμό δεν μπορώ να πάω σε ομαδικό πρόγραμμα γιατί θα είμαι σε μειονεκτική θέση.

Μύθος

α) Σε αυτήν την περίπτωση το να ξεκινήσεις σε ένα ομαδικό πρόγραμμα θα είναι μια πολύ καλή επιλογή μιας και θα έχεις περισσότερα κίνητρα προκειμένου να παραμείνεις συνεπής.

Plus, ότι θα είναι πιο διασκεδαστικό αφού θα γυμνάζεσαι μαζί με άλλους.

β) Τα ομαδικά προγράμματα έχουν πληθώρα τμημάτων για να διαλέξεις το είδος και το επίπεδο που σου ταιριάζει.

  • Αν πάω σε ομαδικό πρόγραμμα με φίλους δεν θα κάνουμε σωστή δουλειά γιατί ο ένας θα επηρεάζει τον άλλον αρνητικά.

Μύθος

α) Σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεάσει αρνητικά ο ένας τον άλλον. Αντιθέτως, θα είστε ήδη ομάδα οπότε και θα ξεκινήσετε πολύ πιο γρήγορα την εντατική δουλειά.

β) Οι καλοί γυμναστές γνωρίζουν ακριβώς τον τρόπο να επαναφέρουν την τάξη, να οριοθετούν την ομάδα αλλά και να χρησιμοποιούν τα θετικά στοιχεία του καθενός προς όφελος όλων.

  • Στα ομαδικά προγράμματα δεν μπορώ να πηγαίνω ότι ώρα και μέρα με βολεύει.

Αλήθεια

α) Τα ομαδικά προγράμματα όπως και όλα τα οργανωμένα τμήματα του γυμναστηρίου απαιτούν συνέπεια και πρόγραμμα.

Plus, το να γυμνάζεσαι συγκεκριμένες μέρες και ώρες σε βοηθάει να ρυθμίσεις τον μεταβολισμό σου ώστε να δεις πιο γρήγορα τα πολυπόθητα αποτελέσματα.

β) Φυσικά και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει λύση αφού μπορείς να διαλέξεις το πρόγραμμα που ταιριάζεις στις χρονικές σου απαιτήσεις.

  • Στα ομαδικά προγράμματα έχει τόσο κόσμο με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο γυμναστής να καλύψει τις ανάγκες κάθε ατόμου μεμονωμένα.

Μύθος

α) Τα group είναι δομημένα με τέτοιον τρόπο ώστε να υπάρχει η έννοια της ομάδας αλλά όχι του «χάους». Έχει, δηλαδή, τόσα άτομα όσα χρειάζεται το κάθε είδος γυμναστικής και ταυτόχρονα όσα μπορεί να διαχειριστεί σωστά ο γυμναστής.

Plus, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής τμημάτων που περιλαμβάνουν λιγότερα άτομα.

γ) Ο γυμναστής λειτουργεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να εστιάζει και στις ανάγκες του κάθε ατόμου, όταν αυτό χρειάζεται.

Απορίες με σωστές και λάθος απαντήσεις θα υπάρχουν πάντα και για όλα να νέα ξεκινήματα. Η καλύτερη απάντηση όμως θα είναι πάντα η δική σου αφού το δοκιμάσεις. Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως τα φανταζόμαστε και αυτό πολλές φορές είναι καλό, ακριβώς επειδή μπορεί να ανακαλύψουμε κάτι ακόμα καλύτερο. Αν θες να λύσεις τις απορίες σου και να βρεις την ομάδα και το είδος άθλησης που σου ταιριάζει, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τα ομαδικά τμήματα του Icon Fitness.

Θα εκπλαγείς ευχάριστα!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.