4 φυσικοί τρόποι αποτοξίνωσης μετά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έχει φτάσει πια στο τέλος του και σίγουρα ήταν γεμάτο από καλό φαγητό, κοκτέιλ κάτω από τον ήλιο και βραδιές μέχρι αργά με φίλους. Όσο κι αν ευχαριστήθηκες αυτές τις καλοκαιρινές απολαύσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν επηρεάσει το σώμα σου και κυρίως το δέρμα σου.

Έτσι, μαζί με την επιστροφή σου στην καθημερινή ρουτίνα, σου έχουμε μερικές συμβουλές για να αποτοξινώσεις φυσικά το σώμα και το δέρμα σου μετά τις διακοπές:

1. Επίλεξε τροφές με ιδιότητες αποτοξίνωσης

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτοξινώσεις το σώμα σου είναι μέσω της διατροφής. Η ένταξη φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη διατροφή σου είναι μια αρχή, αλλά το επόμενο βήμα είναι να επιλέγεις προϊόντα με αποτοξινωτική δράση. Τροφές όπως το λάχανο, τα παντζάρια, τα μήλα, το σκόρδο και τα κρεμμύδια είναι γνωστές για τις ιδιότητες καθαρισμού του ήπατος. Αυτές οι τροφές αποτοξίνωσης θα σε βοηθήσουν να “καθαρίσεις” το σύστημά σου, ώστε να αισθάνεσαι και να φαίνεσαι καλύτερα.

2. Επανάφερε την ισορροπία στο δέρμα σου

Παρόλο που με την καλοκαιρινή ηλιοθεραπεία «γέμισες» βιταμίνη D, παράλληλα η έκθεση στον ήλιο, ίσως προκάλεσε βλάβες στο δέρμα σου. Ο υπερβολικός ήλιος και ο ανεπαρκής ύπνος πιθανόν να έχουν αφήσει το δέρμα σου να φαίνεται πρησμένο και ξεφλουδισμένο. Για να αντιστρέψεις τη φθορά του καλοκαιριού, συνιστούμε να επαναφέρεις την επιδερμίδα σου σε ισορροπία με προϊόντα πλούσια σε αποτοξινωτικά συστατικά, όπως εσπεριδοειδή και μπαχαρικά (πάπρικα).

3. Πιες περισσότερο νερό

Πίνοντας απολαυστικά κοκτέιλ και μπίρες ήταν μόνο μερικοί από τους τρόπους που δροσίστηκες το καλοκαίρι. Αν και τα ποτά είναι δροσιστικά, τα επακόλουθα δεν είναι τόσο ευχάριστα. Το αλκοολούχα ποτά όχι μόνο αφυδατώνουν, αλλά συχνά είναι φορτωμένα με ζάχαρη και άλλα πρόσθετα που προκαλούν φλεγμονή. Για να αντιμετωπίσεις τις αρνητικές επιπτώσεις του αλκοόλ, υπάρχει μια απλή λύση: πιες περισσότερο νερό! Κάνε ένα διάλειμμα από τα κοκτέιλ, αντικατάστησε τα με άφθονο νερό και πρόσθεσε λεμόνι για καλύτερα αποτελέσματα. Το νερό ενυδατώνει το δέρμα σου από μέσα προς τα έξω, ενώ ο χυμός λεμονιού βοηθά στην αποτοξίνωση.

4. Γυμναστική και ξεκούραση

Η άσκηση και ο ύπνος είναι δύο απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αποτοξινώσεις το σώμα σου μετά το καλοκαίρι. Η άσκηση αυξάνει τη ροή του αίματος και σου επιτρέπει να αποβάλεις φυσικά τις τοξίνες μέσω του ιδρώτα, ενώ ο καλός ύπνος είναι σημαντικός για τη διατήρηση της μεταβολικής ισορροπίας του σώματός σου. Ένταξε στο πρόγραμμά σου 4-5 προπονήσεις την εβδομάδα και τουλάχιστον 7-8 ώρες ύπνο κάθε βράδυ για να διατηρήσεις τον φυσικό μηχανισμό αποτοξίνωσης του σώματός σου σε πλήρη ισχύ.

Fresh vegetables, fruits and greenery. Healthy life and food. Broccoli, avocado, apples, broccoli, cabbage and green onion served on rustic wooden table