Τι μπορώ να κάνω για να είμαι fit το καλοκαίρι;

Καθώς οι ζεστές μέρες πλησιάζουν, υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για να είσαι πιο fit αυτό καλοκαίρι. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το ίδιο έγινε και πέρυσι και πρόπερσι… Καλοκαίρι!

Τη μία είναι Χριστούγεννα με όλη την πλούσια διατροφική απόλαυση που τα συνοδεύει και πριν καλά-καλά το καταλάβουμε, έρχεται η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να μας τυλίξει με τα υπέροχα μικρά φτερά του Έρωτα και να προσθέσει μερικούς πόντους στην περιφέρειά μας. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο Πάσχα και σε κάθε τι άλλο που μεσολαβεί…

Και έτσι φτάνουμε λίγο πριν κατευθυνθούμε προς τις παραλίες. Πώς θα είσαι fit στις καλοκαιρινές διακοπές σου; Δεν χρειάζεται να ανησυχείς: αυτά τα 4 βήματα θα κάνουν τη μετάβαση στο καλοκαίρι μια ευχάριστη βουτιά, χωρίς να σε κάνουν να κολυμπάς αντίθετα στο ρεύμα!

1. Εξέτασε την πρόσληψη των θερμίδων σου

Η απώλεια βάρους είναι ο νούμερο ένα στόχος για τους περισσότερους ανθρώπους πριν το καλοκαίρι. Ο χειμώνας μας έκανε να πέσουμε σε χειμερία νάρκη και να φάμε «πλούσια» για να ζεσταθούμε, ενώ ο καιρός μας έδωσε ένα άλλοθι για να αφήσουμε το γυμναστήριο. Οι άλλοι μπορεί να μη βλέπουν τους πόντους που πήραμε, αλλά εμείς γνωρίζουμε τι έχει συμβεί.

Για να χάσουμε βάρος πρέπει να εξετάσουμε την πρόσληψη θερμίδων. Η μέση πρόσληψη θερμίδων για τους άντρες είναι 2.500, ενώ οι γυναίκες πρέπει να καταναλώνουν το πολύ 2.000 θερμίδες την ημέρα. Ωστόσο, οι απαιτήσεις αυτές μπορεί να διαφέρουν λίγο από άτομο σε άτομο.

Ο υπολογισμός των θερμίδων μπορεί να φαίνεται βαρετός και χρονοβόρος, αλλά αν θέλεις να χάσεις τους πόντους που πήρες, πρέπει να έχεις τον έλεγχο του τι τρως. Αν ο παραδοσιακός τρόπος με χαρτί και στυλό για να καταγράφεις είναι κάτι που έχεις αφήσει πίσω στην εποχή του σχολείου, τότε προσπάθησε να κατεβάσεις μια εφαρμογή καταμέτρησης θερμίδων όπως το My Fitness Pal, που απλοποιεί την καταγραφή.

2. Ακολούθησε μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή

Είμαστε ό,τι τρώμε. Αν τρώμε junk όλη την ώρα, θα έχουμε την ανάλογη αίσθηση. Κάνε άμεσες αλλαγές στη διατροφή σου για να βεβαιωθείς ότι ακολουθείς μια θρεπτική, ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά, ίνες, υδατάνθρακες και υγιή λιπαρά.

Αν σου αρέσουν τα γλυκά, σταμάτα να καταναλώνει υπερβολική ποσότητα ζάχαρης και δοκίμασε το πιο φυσικό γλυκαντικό: το μέλι. Επιπλέον, σου προτείνουμε αυτά τα υγιεινά επιδόρπια παγωτού, ιδανικά για να σε κρατήσουν όταν τρελαίνεσαι για γλυκό.

3. Κράτησε το σώμα σου ενυδατωμένο

Βεβαιώσου ότι πίνεις 1-2 λίτρα νερό για να απομακρύνεις τις τοξίνες από τον οργανισμό σου, να ενυδατώνεις το σώμα σου και να βοηθάς να απομακρυνθούν τα περιττά απόβλητα. Μελέτες έχουν συνδέσει την αυξημένη πρόσληψη νερού με την απώλεια βάρους, καθώς η ενυδάτωση είναι καίριας σημασίας για παράγοντες όπως η πέψη, η μυϊκή λειτουργία και η λιπόλυση (μεταβολισμός λίπους).

4. Ασκήσου τακτικά

Δώσε το σήμα έναρξης! Γνώριζες ότι αυτή η στιγμή θα ερχόταν. Ο άνθρωπος που έφτασε στην κορυφή του βουνού δεν προσγειώθηκε απλά εκεί. Το ίδιο ισχύει όσον αφορά το να είσαι fit το καλοκαίρι. Για να πετύχεις τους στόχους σου για καλή φυσική κατάσταση, πρέπει να ασκείσαι τακτικά.

Αν δεν έχεις χρόνο να βάλεις μια πλήρη προπόνηση στην καθημερινότητά σου, προσπάθησε να προσθέσεις λίγο περπάτημα στο μεσημεριανό σου διάλειμμα ή στην επιστροφή σου στο σπίτι ή μπορείς να παρακολουθήσεις εντατικά 30λεπτα μαθήματα στο κοντινό σου γυμναστήριο μερικές φορές την εβδομάδα. Όλα μετράνε.

Υπάρχουν τόσες πολλές μορφές άσκησης πλέον, που ποτέ δεν θα ξεμείνεις από ενδιαφέρουσες ιδέες για να σου δίνουν κίνητρο. Είτε είσαι yogi, είτε δρομέας, υπάρχει κάτι για όλους.