ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ICON FITNESS

Στα Icon Fitness, η υγεία και η ασφάλεια των μελών και του προσωπικού μας, παραμένουν πρώτη προτεραιότητα. Για την πληρέστερη ενημέρωση σας σχετικά με τα νέα ισχύοντα μέτρα πρόληψης και προστασίας, παρακαλούμε ανατρέξτε στον παρακάτω διευκρινιστικό Οδηγό με όλες τις συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις. Η Ομάδα μας παραμένει στη διάθεση σας για ό,τι επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις χρειαστείτε, ώστε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις προπονήσεις σας κοντά μας!

Συνδρομή
Τι ισχύει για τη συνδρομή μου για όσο χρονικό διάστημα ήταν κλειστά τα Clubs;

Η συνδρομή όλων των ενεργών μελών των Icon fitness Clubs , παρατείνεται αυτόματα για αντίστοιχο χρονικό διάστημα με αυτό που τα Clubs μας παρέμειναν κλειστά.

 

Καθαριότητα & Υγιεινή
Ποια είναι τα μέτρα ελέγχου που εφαρμόζει η Icon  Fitness για την αντιμετώπιση του COVID-19;
  • Τήρηση της απαιτούμενης απόστασης σε όλους του χώρους με ειδική σήμανση και με ταυτόχρονη παρουσία ατόμων, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας του γυμναστηρίου (1 άτομο ανά 10m2 ή 15m2).
  • Απολυμάνσεις πατωμάτων, επιφανειών σε όλο το Club, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Ενίσχυση στη συχνότητα της καθαριότητας των μηχανήματων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Check in με δακτυλικό αποτύπωμα, ώστε τα μέλη να αποφεύγουν την επαφή με έναν υπάλληλο κατά την είσοδο τους στο Club. Τα πλεξιγκλάς στη Reception του Club θα χρησιμεύσουν ως προστατευτικό φράγμα μεταξύ των μελών και της Ομάδας του Front Desk.
  • Αλλαγή στα κλιματιστικά φίλτρα σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ. Εισέρχεται νωπός αέρας μέσω των κλιματιστικών μονάδων και απορρίπτεται συνεχώς μέσω του συστήματος κλιματισμού, ώστε να επιτυγχάνουμε τη διαρκή ανανέωση του. Τα κλιματιστικά μας λειτουργούν όλο το 24ωρο.

 

 

Πώς ελέγχεται ο αριθμός των μελών που βρίσκονται στο Club;

Πραγματοποιείται check-in και check-out, ώστε να γνωρίζουμε κάθε στιγμή πόσα άτομα βρίσκονται στο Club.

Τι ισχύει με τη διαδικασία των self- tests;

Η είσοδος στο Club επιτρέπεται ΜΟΝΟ για εμβολιασμένους & νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση). Κατά την είσοδο, πραγματοποιείται έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας με την εφαρμογή cοvid free app.

Τα μέλη είναι υποχρεωμένα να φορούν μάσκα;

Oι αθλούμενοι υποχρεούνται να φορούν μάσκα FFP2 ή Ν95 εξαιρουμένων α) των αθλούμενων που κάνουν αερόβια άσκηση, εφόσον υπάρχει απόσταση τουλάχιστον δύο (2) μέτρων από άλλους αθλούμενους και β) των αθλούμενων που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα. Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα, καθώς έχουμε φροντίσει να υπάρχει η απαραίτητη απόσταση των 3 μέτρων που ορίζεται από το σχετικό πρωτόκολλο.

 

Πόσο συχνά απολυμαίνονται τα μηχανήματα;

 

Έχει εφαρμοστεί νέο πλάνο συντήρησης και απολύμανσης των Clubs μας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και μετά το πέρας κάθε μαθήματος, οι αίθουσες, καθώς και ο εξοπλισμός, απολυμαίνονται. Όλα τα απολυμαντικά και τα ιοκτόνα που έχουν κριθεί ως αποτελεσματικά έναντι του ιού SARS-Co2, χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς και είναι ασφαλή για τα μέλη και τους υπαλλήλους μας.

 

Τι χρειάζεται να προσέχω καθώς εισέρχομαι στο Club:

 

  • Απαιτείται κοινωνική απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ μελών και υπαλλήλων.
  • Σεβαστείτε τις σημάνσεις δαπέδου και οποιαδήποτε άλλα οπτικά στοιχεία διευκολύνουν την απόσταση στη Reception, στα αποδυτήρια, στα studios και σε άλλους χώρους του Club.
  • Φροντίστε να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την τοποθέτηση της μάσκας στο πρόσωπό σας.
  • Χρησιμοποιείτε το απολυμαντικό χεριών κατά την είσοδό σας στο Club και καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας. Ειδικά dispensers είναι διαθέσιμα σε όλους τους χώρους των Clubs.
  • Πλένετε τα χέρια σας συχνά για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.
  • Καλύψτε το στόμα με τον αγκώνα σας εάν βήξετε ή φτερνιστείτε.
  • Αποφύγετε το συνωστισμό/ συγχρωτισμό.
  • Απολυμαίνετε τον εξοπλισμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, πριν και μετά τη χρήση του.
  • Παρακαλούμε μην χρησιμοποιείτε οτιδήποτε έχει την ένδειξη <strong>Not Available</strong> εντός του Club.

 

 

 

Εγκαταστάσεις των Clubs
Ποιες είναι οι διαθέσιμες παροχές στα Clubs;

Gym Area: Λειτουργεί με την προβλεπόμενη απόσταση των 2 μέτρων ανά μηχάνημα. Το απολυμαντικό χεριών είναι διαθέσιμο κατά τη χρήση εξοπλισμού.

Group Classes: Είναι διαθέσιμα και με ειδική σήμανση εντός των Studios, ώστε να τηρείται η κοινωνική απόσταση (οι θέσεις είναι προκαθορισμένες σύμφωνα με την ειδική σήμανση που έχει τοποθετηθεί).

 

Μπορώ να κάνω χρήση των Αποδυτηρίων;
Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι:

 

Lockers: Τα διαθέσιμα ντουλάπια έχουν περιοριστεί για να διευκολύνουν την κοινωνική απόσταση και υπάρχει ειδική σήμανση.

 

Ντους: Τα διαθέσιμα ντους έχουν περιοριστεί για να διευκολύνουν την κοινωνική απόσταση και υπάρχει ειδική σήμανση.

 

Μόνιμα lockers: Τα μόνιμα ντουλάπια είναι διαθέσιμα για χρήση, αλλά τα μέλη πρέπει να σέβονται την κοινωνική απόσταση κατά την πρόσβαση τους σε αυτά.

 

Πραγματοποιούνται Ομαδικά Μαθήματα;

 

Ναι, ο αριθμός των συμμετεχόντων κάθε μαθήματος ορίζεται βάση των τετραγωνικών της κάθε αίθουσας, σύμφωνα με την κρατική οδηγία.

 

Ειδική σήμανση έχει τοποθετηθεί στο δάπεδο, ώστε να διευκολύνεται η κοινωνική απόσταση των μελών.

 

Η συμμετοχή σε ομαδικά μαθήματα πραγματοποιείται κατόπιν ηλεκτρονικής κράτησης θέσης, μέσω του online συστήματος μας.

 

Το προσωπικό του Club υπενθυμίζει και ενθαρρύνει ενεργά τα μέλη να συμμορφώνονται με τις κοινωνικές αποστάσεις.

 

Τα μαθήματα έχουν μικρότερη διάρκεια για να υπάρχει περισσότερος χρόνος απολύμανσης της αίθουσας και του εξοπλισμού.

 

Πώς γίνεται η προπόνηση στο χώρο του Gym;

Για να τηρήσουμε τις κοινωνικές αποστάσεις, μειώσαμε τον αριθμό των Cardio μηχανημάτων και εξοπλισμού που διατίθενται προς χρήση. Παρακαλούμε δείξτε κατανόηση και σεβασμό προς τα άλλα μέλη που αναμένουν να χρησιμοποιήσουν τα διαθέσιμα μηχανήματα ή εξοπλισμό. Η Icon Fitness  διατηρεί το δικαίωμα να περιορίσει το χρόνο σας σε ένα μηχάνημα Cardio.

 

Τι ισχύει για το Outdoor Training;

Η υπηρεσία του Outdoor Training είναι διαθέσιμη και ενισχυμένη με χώρο στο ΟΑΚΑ  (Αφορά το Ιcοn Χαλανδρίου )καθώς και τη δυνατότητα διεξαγωγής εξωτερικών Ομαδικών Μαθημάτων. Εξακολουθούν να ισχύουν οι κανόνες κοινωνικής απόστασης.