5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Σου έχει τύχει να ξυπνήσεις και το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να κρυφτείς κάτω από τα σκεπάσματα πριν καν ξεκινήσεις τη μέρα σου; Το συναίσθημα είναι πολύ γνωστό για αρκετούς από εμάς. Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτή τη διάθεση. Εφόσον οι σκέψεις μας δημιουργούν τα συναισθήματά μας και έχουμε τον έλεγχο των σκέψεων μας, έχουμε τη δύναμη να αποφασίσουμε αν θα ξεκινήσουμε τη μέρα μας με θετική διάθεση. Δες παρακάτω 5 τρόπους για να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυναμικά.

1.   Γυμνάσου

Έχει αποδειχθεί ότι η γυμναστική, εκτός από τη συνολική υγεία μας, βελτιώνει σημαντικά και τη διάθεσή μας. Όσοι επιλέγουν να αθληθούν το πρωί (ακόμη και αν είναι ένα 20λεπτο jogging), έχουν υψηλότερα επίπεδα ενέργειας όλη την ημέρα και είναι πιο αποδοτικοί στην εργασία τους. Ήπια προς μέτριας έντασης άσκηση το πρωί, όπως τρέξιμοyoga ή pilates, θα βοηθήσει τον οργανισμό να “ξυπνήσει” και να ενεργοποιήσει τη θετική μας διάθεση.

2.   Συγκεντρώσου

Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνουμε λίγα λεπτά το πρωί για να συγκεντρώνουμε τη σκέψη και την ενέργειά μας. Λίγα λεπτά διαλογισμού θα ενεργοποιήσουν τα συναισθήματα ευγνωμοσύνης, ενώ θα μας βοηθήσουν στη διαχείριση του στρες.

3.   Μείνε μακριά από τα social media

Συνήθως το πρώτο πράγμα που κάνουμε το πρωί είναι να τσεκάρουμε τα social media μας. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί μια κακή συνήθεια η οποία όχι μόνο μας δημιουργεί περισσότερο στρες, αλλά και καταναλώνει σημαντικό μέρους του χρόνου μας. Προσπάθησε να μην ανοίξεις τα social media σου μέχρι να φτάσεις έξω από το γραφείο.

4.   Δώσε σημασία στο πρωινό σου

Το πρωινό μας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς “κρυφούς” παράγοντες για τη διάθεσή μας. Η κατανάλωση ζάχαρης στο πρωινό μας, έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή μας, αυξάνοντας τα επίπεδα της κορτιζόλης και του στρες. Προτίμησε ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες, όπως βρώμη και πρωτεΐνη επιλέγοντας ψωμί ολικήςγάλα αμυγδάλουαυγά ή ένα τονωτικό smoothie.

Holmes Place | γυναίκα χαρούμενη χορεύει

5.   Άκουσε μουσική

Ο πιο εγγυημένος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με θετική διάθεση είναι να δημιουργήσεις μια playlist, ειδικά για την προετοιμασία σου πριν φύγεις από το σπίτι. Επίλεξε τραγούδια που σου φτιάχνουν τη διάθεση, με έντονο ρυθμό και χαρούμενο τόνο που θα σε γεμίσουν αυτοπεποίθηση.

Καλή σου μέρα!

Σε συνεργασία με την

Αλεξία Ζαραδούκα

Beauty, Wellness & Holistic Blogger

www.bodyandsoul.gr